Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Τρισέ: «Η χρεοκοπία της Ελλάδας δεν είναι υπό συζήτηση»

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Ο Ζαν Κλοντ Τρισε αποδεικνύεται ένας από τους μεγαλύτερους… υπέρμαχους στην Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας την πεποίθηση πως η χώρα μας δεν πρόκειται να χρεοκοπήσει.

«Δεν ήμουν αντίθετος στην ανάμειξη του ΔΝΤ, αλλά στην αποκλειστική του ανάμειξη», δηλώνει ο επικεφαλής της ΕΚΤ για την περίπτωση της Ελλάδας, σε συνέντευξή του που φιλοξενείται στην ιταλική οικονομική εφημερίδα «Il Sole 24 Ore» και προσθέτει: «Τίθεμαι υπέρ μιας όσο γίνεται μεγαλύτερης «υπευθυνοποίησης» των κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ, έτσι όπως προβλέπεται από το Σύμφωνο Ανάπτυξης και Σταθερότητας».

Σχετικά με το ευρωπαϊκό σχέδιο στήριξης ο Τρισέ εκτιμά ότι «σε αυτή τη φάση, η ενεργοποίηση του μηχανισμού αυτού δεν θα είναι αναγκαία. Η Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμόσει το πρόγραμμα εξυγίανσης με τρόπο πολύ αποφασιστικό, έτσι όπως δεσμεύτηκε να κάνει ενώπιον του Eurogroup».

Τέλος, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι ουσιαστικά πιθανή απαντά: «Το θέμα δεν είναι υπό συζήτηση, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης για τη μείωση του δημοσίου ελλείμματος, αλλά και τη δήλωση των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ζώνης του ευρώ».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε