Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Συννεφιά 11 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τρισέ: "Κάντε την δουλειά σας και αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων"

Τρισέ: `Κάντε την δουλειά σας και αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων`
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.08.2011 | 10:20
Πρώτη δημοσίευση: 09.08.2011 | 10:16

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Ζαν-Κλοντ Τρισέ κάλεσε σήμερα τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κυρίως την ιταλική και την ισπανική, "να κάνουν τη δουλειά τους και να αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους", ως προς τον περιορισμό των ελλειμμάτων τους.

"Αυτό που περιμένουμε είναι οι κυβερνήσει; να πράξουν αυτό που θεωρούμε ότι είναι η δουλειά τους, να αρθούν στο ύψος των ευθυνών τους", δήλωσε ο Ζαν-Κλοντ Tρισέ στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αγοράζει ενεργητικά ομόλογα στην δευτερογενή αγορά και σχεδιάζει να συνεχίσει, δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της ΕΚΤ.

"Βρισκόμαστε στην δευτερογενή αγορά", είπε ο Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ενώ στην ερώτηση εάν η ΕΚΤ σχεδιάζει να αγοράσει κρατικά ομόλογα απευθείας από ευρωπαϊκές χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσχέρειες, απάντησε:"Δεν πρέπει να κάνουμε αυτό, και δεν μπορούμε να κάνουμε αυτό".

Τα επιτόκια των δεκαετών ισπανικών ομολόγων υποχώρησαν σήμερα κάτω από το 5%, ενώ τα επιτόκια των ιταλικών ομολόγων κινούνται ανάλογα.

Χθες, η ΕΚΤ επενέβη στις αγορές για να αγοράσει ιταλικά και ισπανικά ομόλογα, μειώνοντας το κόστος δανεισμού για την Ιταλία και την Ισπανία, έπειτα από ένα σαββατοκύριακο διπλωματικών προσπαθειών στο πλαίσιο της Ομάδας των 7 και της Ομάδας των 20 για την ανάσχεση της κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε επίπεδα εποχής τσουνάμι έκλεισε η αγορά στο Τόκιο - "Βυθίστηκε" και η Ασία

«Μάτωσαν» οι αγορές όλου του κόσμου - Μαύρη Δευτέρα για την παγκόσμια οικονομία - Καταποντίστηκε η Wall Street - 14 χρόνια πίσω το Χ.Α.

Ομπάμα: «Ήμασταν και είμαστε χώρα ΑΑΑ» - Δεν τον... άκουσε η Wall Street!

Τηλεδιάσκεψη για την Ελλάδα - Mε Γιούνκερ και Μπαρόζο μίλησε ο Παπανδρέου


Τα “ευρωαφεντικά” έρχονται αρχές Σεπτέμβρη – Ποιοι θα μας “κυβερνήσουν”   Διαδώστε αυτό το άρθρο