Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΙΤΑΛΙΑ Μερικά Σύννεφα 12 Αθήνα Αναλυτικά

Τρισέ : Να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το ''κουστούμι'' της τρόικας στην Ελλάδα

Τρισέ : Να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το ''κουστούμι'' της τρόικας στην Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 07.02.2011 | 17:55
Πρώτη δημοσίευση: 07.02.2011 | 17:40

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ απέφυγε να απαντήσει στο ερώτημα περί επαναγοράς ελληνικών ομολόγων ενώ ξένισε η φράση του πως από μία χώρα μπορεί να ξεκινήσει η μόλυνση και των υπολοίπων.
 

Στην ανάγκη απαρέγκλιτης εφαρμογής από την Ελλάδα του προγράμματος οικονομικής σύγκλισης που έχει συμφωνηθεί με την Τρόικα, επέμεινε σήμερα στις Βρυξέλλες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν Κλοντ Τρισέ.
 
Σε παρέμβασή του στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ιδιότητα του προέδρου του νεοσύστατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού Κινδύνου, μετά από ερώτηση για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Τρισέ τόνισε ότι προκειμένου να υπάρξει αποκατάσταση της αξιοπιστίας, είναι αναγκαίο να εφαρμοστεί πλήρως το πρόγραμμα που έχει εγκριθεί από το ΔΝΤ, την ΕΚΤ, την Επιτροπή και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.
 
Για το λόγο αυτό, όπως σημείωσε, σε τριμηνιαία βάση, η ΕΚΤ σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το ΔΝΤ, παρακολουθούν την πορεία εφαρμογής του προγράμματος στην Ελλάδα. Το ζητούμενο είναι να δοθούν πειστικές απαντήσεις, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ζ. Τρισέ.
 
Απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο πρόσθετου δανεισμού της Ελλάδας ώστε να προχωρήσει σε επαναγορά των ομολόγων της, ο Ζ. Τρισέ απέφυγε επί της ουσίας να τοποθετηθεί, τονίζοντας πως το θέμα αυτό είναι ανοιχτό, εξετάζεται σε βάθος και ότι εν τέλει, αυτό που διακυβεύεται είναι η σταθερότητα της ευρωζώνης στο σύνολό της, καθώς από μία χώρα μπορεί να ξεκινήσει η μόλυνση και των υπολοίπων.

Πάντως εντύπωση και μάλιστα αρνητική προκαλεί τόσο η αυστηρή σύσταση του Τρισέ, όσο και ο χρόνος που επέλεξε για αυτήν, αφού μοιάζει να ''θαμπώνει'' τις προσδοκίες για την προεξοφλημένη όπως θεωρούσαμε επιμήκυνση στην αποπληρωμή του δανείου αλλά και στην απαλλαγή μέρους του χρέους μας με την επαναγορά ομολόγων.Αν μάλιστα αυτά συνδυαστούν με την αποστροφή του Τρισέ, περί μόλυνσης και των υπολοίπων χωρών, που βέβαια δεν μας κατονομάζει ως εστία της μόλυνσης αλλά όλοι στοιχηματίζουν πως μας υπονοεί, τότε γυρνάμε ταχύτατα στο προ μηνός κλίμα που χαρακτηριζόταν από απαισιόδοξο εως εφιαλτικό.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook