Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 33 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τρισέ: Το ευρώ δεν κινδυνεύει

Τρισέ: Το ευρώ δεν κινδυνεύει
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.05.2010 | 19:47
Πρώτη δημοσίευση: 22.05.2010 | 19:29

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επιμένει ότι το ευρώ "δεν κινδυνεύει," διατυπώνοντας σαφώς αντίθετη άποψη από αυτή της γερμανίδας καγκελαρίου Αγκελα Μέρκελ.

"Δεν είναι το ευρώ αυτό που κινδυνεύει, είναι η δημοσιονομική πολιτική ορισμένων χωρών που επιβάλλεται να απευθυνθούμε", τονίζει ο Τρισέ.

Πριν λίγες ημέρες, η Μέρκελ δήλωσε ότι η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει μια "δοκιμασία ύπαρξης" καθώς ζητούσε από τους γερμανούς βουλευτές να εγκρίνουν το μερίδιο των 750 δισεκατομμυρίων ευρώ της Γερμανίας στο πακέτο του μηχανισμού στήριξης της ευρωζώνης.

Ο Τρισέ τόνισε ότι το κοινό νόμισμα των 16 χωρών της ευρωζώνης παραμένει αξιόπιστο, "καθώς το ποσοστό πληθωρισμού παραμένει κάτω από 2% για περισσότερο από 11 χρόνια".

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ είπε ακόμα ότι ορισμένα μέλη του ευρώ επιβάλλεται να ξεκαθαρίσουν τη δημοσιονομική τους κατάσταση και πρόσθεσε ότι αυτή η προσπάθεια θα ενισχύσει το ευρώ ως σύνολο.

Ο Τρισέ για μια ακόμη φορά υπεραμύνθηκε της απόφασης της ΕΚΤ να αγοράσει ομόλογα από χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα και πρόσθεσε ότι η ενέργεια αυτή δεν ήταν εκτός της γραμμής της τράπεζας.   Διαδώστε αυτό το άρθρο