Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Τρόικα : ''Ξεχάστε εργαζόμενοι τις υπερωρίες και συμβασιούχοι την μονιμοποίηση''

Τρόικα : ''Ξεχάστε εργαζόμενοι τις υπερωρίες και συμβασιούχοι την μονιμοποίηση''
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 20.02.2011 | 11:50
Πρώτη δημοσίευση: 20.02.2011 | 11:47

H τρόικα βάζει αυστηρό χρονοδιάγραμμα για μειώσεις μισθών στις επιχειρήσεις και τροποποίηση του καθεστώτος για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, δηλαδή τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και το ελαστικό ωράριο.
 

Σύμφωνα με το Βήμα το υπουργείο Εργασίας και η τρόικα κατέληξαν σε αλλαγές στην εργατική νομοθεσία όπου δεν καλύπτει όσα επιβάλλει η δανειακή σύμβαση.
 
Τέλη Μαρτίου εως αρχές Απριλίου θα έχει καταρτιστεί νομοσχέδιο που θα ρυθμίζει εκ νέου τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, δηλαδή τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και το ελαστικό ωράριο.
 
Ειδικότερα θα δίνεται στις επιχειρήσεις μεγαλύτερο χρονικό διάστημα στη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου, από το 18μηνο που ισχύει σήμερα, χωρίς τη μονιμοποίηση του εργαζομένου.
 
Θα αλλάξουν όμως τα πάντα και για τις υπερωρίες.Με τη νέα ρύθμιση θα αυξηθεί ο χρόνος εντός του οποίου θα εφαρμόζεται το ελαστικό ωράριο, δηλαδή η αυξομείωση, έτσι ώστε η ανταπόδοση του υπρωριακού χρόνου απασχόλησης να γίνεται στη διάρκεια ενός έτους και όχι στις 32 εβδομάδες που ισχύει σήμερα.
    Διαδώστε αυτό το άρθρο