Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Τρόικα: ”Παίρνετε την 5η δόση – Πάρτε ΤΩΡΑ τα μέτρα και ψηφίστε το μεσοπρόθεσμο”

Τρόικα: ”Παίρνετε την 5η δόση – Πάρτε ΤΩΡΑ τα μέτρα και ψηφίστε το μεσοπρόθεσμο”
– 6,5 δις ευρώ τα μέτρα-ανταλλάγματα μέσα στο 2011
– Έκρηξη ανόδου στο Χρηματιστήριο που προεξοφλεί το πόρισμα της τρόικας
– Στη κρίσιμη συνάντηση Παπανδρέου Γιούνκερ ”κλειδώνει” το νέο πακέτο σωτηρίας
– Ποιά είναι τα ανταλλάγματα και τι προβλέπει το νέο δάνειο
Ανακοίνωση σχετικά με την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου έβγαλε το υπουργείο Οικονομικών.
 
Διαβάστε αναλυτικά.
Ολοκληρώθηκαν σήμερα θετικά οι συζητήσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης με τους εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Οι συζητήσεις αφορούσαν τόσο στην αξιολόγηση της μέχρι τώρα πορείας του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, όσο και για το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Πολιτικής, τις πρόσθετες παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες για την επίτευξη του στόχου του ελλείμματος για το 2011, τις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, και τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις με στόχο την οικονομική ανάκαμψη και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας.
Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει ήδη κάνει τις τελευταίες βδομάδες σχετικές ανακοινώσεις με συγκεκριμένες αποφάσεις που επιβεβαιώνουν τη βούλησή της να προχωρήσει σε αυτήν την πορεία. Τα σχετικά κείμενα θα συζητηθούν τις επόμενες ημέρες για την οριστικοποίησή τους και τελούν υπό την έγκριση του Υπουργικού Συμβουλίου, πριν κατατεθούν στη Βουλή.

Αυτό που αναμένεται πλέον, μετά την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών είναι η έκθεση αξιολόγησης από την τρόικα για την ελληνική οικονομία που θεωρείται βέβαιο πως θα κινείται στο ίδιο μήκος κύματος.

Σύμφωνα με τις εως τώρα πληροφορίες το πόρισμα ”γεφυρώνει” την περιβόητη 5η δόση με το νέο πακέτο διάσωσης.

Αυτό ουσιαστικά σημαίνει πως ΤΩΡΑ η κυβέρνηση πρέπει να ”περάσει” τα μέτρα των 6,5 δις ευρώ και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

Με την επιτυχημένη κατάληξη των διαπραγματεύσεων ανοίγει ο δρόμος του νέου πακέτου διάσωσης.

Σύμφωνα με αυτό προβλέπεται νέο δάνειο 35 δις από την τρόικα, 25 δις από αποκρατικοποιήσεις και 20 δις από εθελοντική διακράτηση ομολόγων αλλά τέλος στα σενάρια χρεοκοπίας, αφού καλύπτονται όλες οι ανάγκες της Ελλάδας εως τα μέσα του 2014.

Όμως πια μας δένουν ”χειροπόδαρα” με μέτρα λιτότητας 28 δις.Η χώρα μας αναγκάζεται να πάρει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ μέτρα από ΤΏΡΑ έως το 2015, φουλάρει τις αποκρατικοποιήσεις με πιλότους ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ”Ελ. Βενιζέλος” και ΟΠΑΠ.

 

Διαβάστε επίσης : Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνάντηση Παπανδρέου- Γιούνκερ

Φρενίτιδα +4% στο Χρηματιστήριο – Πέφτουν τα spreads

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε