Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Τρόικα: καθυστερούν Ρέππας, Κατσέλη, Μπιρμπίλη, Ραγκούσης, Παπακωνσταντίνου

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Εννιά παρά μπήκαν οι τροϊκανοί στο υπουργείο Οικονομικών και ακόμη δεν λένε να βγουν! Δεν πρόκειται να βγουν αν δεν πάρουν εγγυήσεις ότι με κάποιο τρόπο θα καταφέρει το υπουργείο όχι να κλείσει, έστω να συμμαζέψει τη “μαύρη τρύπα” στα έσοδα.

Αυτοί τη φορά η τρόικα δεν χτυπάει στην πλάτη την κυβέρνηση για την καλή προσπάθεια. Κρατάει μαχαίρι και απειλεί με το… πεπόνι της πέμπτης δόσης.

Αυτή τη φορά πρώτα μπαίνει στο στόχαστρο το υπουργείο οικονομικών και ο κ. Παπακωνσταντίνου. Η “μαύρη τρύπα” ξεπέρασε τα 2 δις. ευρώ το τετράμηνο Ιανουάριος – Απρίλιος 2011. Σε σχέση με τους στόχους που έχει θέσει το υπουργείο οικονομικών, τα έσοδα καταγράφουν υστέρηση 1,88 δισ ευρώ ενώ η μείωση των συνολικών δαπανών υπολείπεται κατά 150 εκατ ευρώ των στόχων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο α’ τρίμηνο της χρονιάς η «μαύρη τρύπα» του τακτικού προϋπολογισμού, είχε διαμορφωθεί στο 1,37 δις ευρώ, δηλαδή -μέσα σε ένα μόνο μήνα- διερευνήθηκε κατά 509 εκατ ευρώ

Αυτή όμως είναι μόνο μία από τις δύο βασικές αστοχίες της Κυβέρνησης. Η δεύτερη είναι η αποτυχία της πορεία προς την έξοδο στην αγορές όπως παραδέχθηκε ο ίδιος ο υπουργός, ότι δεν θα βγούμε δηλαδή για δανεισμό ως το 2012.

Το υπουργείο Οικονομικών όμως δεν είναι το μόνο υπουργείο. Τα βέλη της Τρόικας θα δεχθούν το ένα πίσω απ’ τ’ άλλο όλα τα βασικά υπουργεία.

Το υπουργείο εργασίας και η κ. Κατσέλη δεν έχει προχωρήσει, όπως θέλει η τρόικα, τα νομοσχέδια για την απελευθέρωση της αγοράς εργασίας και ουσιαστικά κατηγορείται από τους τροϊκανούς ότι εμποδίζει τις επιχειρησιακές συμβάσεις.

“Χτύπημα” εναντίον του μνημονίου θεωρούν οι τροϊκάνοι και το γεγονός ότι το υποδομών και ο κ. Ρέππας δεν έχουν προχωρήσει στην απελευθέρωση κάποιων κλειστών επαγγελμάτων και “σηκώνουν” το παράδειγμα των ταξί.

Στο ίδιο κάδρο μπαίνει όμως και ο Γιάννης Ραγκούσης καθώς χρονίζει το περιβόητο ενιαίο μισθολόγιο του δημοσίου το οποίο πάει από αναβολή σε αναβολή…

Τέλος, αλλά ψηλά στη λίστα των παραπόνων, η Τίνα Μπιρμπίλη η οποία είχε πάρει πέρυσι τέλη καλοκαιριού παράταση ως το Δεκέμβρη για την απελευθέρωση της ενέργιας, αλλά ακόμη δεν έχει κινηθεί φύλλο λένε οι τροϊκάνοι.

Διαβάστε επίσης:
”Βάλτε το πιστόλι στον κρόταφο της Ελλάδας”
Ξένοι θα αναλάβουν την πώληση Δημόσιας περιουσίας
Ζητάει “αίμα” η Τρόικα για την 5η δόση

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε