Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Τρόικα σε Βενιζέλο: Βρες άλλα 6 δισ.

Τρόικα σε Βενιζέλο: Βρες άλλα 6 δισ.

Νέος γύρος διαπραγματεύσεων για πρόσθετα μέτρα της διετίας 2013 – 2014.

Σήμερα θα συνεχιστούν οι επαφές του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και των επικεφαλής της τρόικας, με αντικείμενο την έγκριση της 6ης δόσης του δανείου. Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου, κατά τη πολύωρη συνάντηση της Κυριακής, ολοκληρώθηκε η συζήτηση των εκκρεμών θεμάτων από το μνημόνιο και την οικονομική και χρηματοοικονομική πολιτική 2011- 2012.

Οι ίδιοι παράγοντες ανέφεραν ότι παράλληλα διεξήχθη ένα μεγάλο μέρος της συζήτησης για τους προϋπολογισμούς 2013- 2014 και τις παρεμβάσεις που περιλαμβάνονται, οι οποίες, σύμφωνα με την τρόικα, θα πρέπει να αποδώσουν τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ, ώστε το έλλειμμα να υποχωρήσει κάτω από το 3% του ΑΕΠ.

Σύμφωνα, επίσης, με τα στελέχη της τρόικας, για τη διετία 2011- 2012 υπήρχαν “αστερίσκοι” όσον αφορά στην επίτευξη του στόχου των 4 δισ. ευρώ από τις αποκρατικοποιήσεις φέτος, αλλά και σχετικά με την απόδοση των φορολογικών μέτρων που έχουν ανακοινωθεί ή ψηφισθεί.

Η τρόικα ευελπιστεί ότι οι διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για το σύνολο των θεμάτων (δημοσιονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά), θα έχουν ολοκληρωθεί έως τα μέσα της εβδομάδας, προκειμένου η έκθεση για την ελληνική οικονομία και τη βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους να είναι έτοιμη έως τις 24 Οκτωβρίου.

Διαβάστε

Έρχεται κατώτατος μισθός 560 ευρώ και συμβάσεις… χαρτιά υγείας!

Τελεσίγραφο Ολι Ρεν στους ‘Ελληνες πολιτικούς

Μας πάνε στην ”παράταση” Μέρκελ Σαρκοζί και μετά πέναλτυ – ”κούρεμα” εως και 60% του ελληνικού χρέους

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε