Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Τσακαλώτος: Ετοιμάζουμε «κύμα» συνεταιριστικών τραπεζών

Φωτογραφία: Eurokinissi (ΑΡΧΕΙΟΥ)
Φωτογραφία: Eurokinissi (ΑΡΧΕΙΟΥ)

Στο γερμανικό πρότυπο δημιουργίας συνεταιριστικών τραπεζών προσανατολίζεται η κυβέρνηση. Αυτό ανάφερε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Λεωνίδα Γρηγοράκου.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος χαρακτηριστικά ανέφερε πως η κυβέρνηση προετοιμάζει «σχέδιο για την δημιουργία συνεταιριστικών τραπεζών στο πρότυπο λειτουργίας των γερμανικών “sparkassen”» και τόνισε πως «ένα νέο “κύμα” συνεταιριστικών τραπεζών είναι συστατικό στοιχείο της αναπτυξιακής πολιτικής». Επεσήμανε βέβαια πως χρειάζεται «μια καλύτερη εταιρική λειτουργία των συνεταιριστικών τραπεζών καθώς όπως λειτούργησαν είχαν πολλά προβλήματα».

Ο υπουργός Οικονομικών αναφορικά με την υιοθέτηση του γερμανικού μοντέλου είπε πως «είμαστε σε επικοινωνία με τα “sparkassen” της Γερμανίας για να δούμε πως θα έχουμε νέο κύμα συνεταιριστικών τραπεζών».

Να υπενθυμίσουμε ότι για την ανάγκη δημιουργίας ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος με αυτό των 4 συστημικών τραπεζών έχει αναφερθεί πολλές φορές και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε