Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Τσακαλώτος: Στόχος η ελάφρυνση των μεσαίων στρωμάτων

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δηλώνει πως δεν είναι “ερωτευμένος με την καρέκλα” και θέτει ως βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης την ελάφρυνση των μεσαίων στρωμάτων αναφέρει ως προτεραιότητα της κυβέρνησης ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Σε συνέντευξη του στην “Αυγή της Κυριακής”, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “με την είσοδο στην ανάπτυξη, προτεραιότητά μας είναι να ελαφρύνουμε αυτούς που έχουν επιβαρυνθεί περισσότερο, τα μεσαία στρώματα”.

Ως προς το είδος της ανάπτυξης που ευελπιστεί να δει να υλοποιείται στην Ελλάδα, ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει ότι “το δικό μας μοντέλο ανάπτυξης θα έχει αναφορά σε πολλά μικρά και μεσαία έργα και όχι σε λίγα και φαραωνικά”.

Ο υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι “δεν είναι ερωτευμένος” με την καρέκλα του, συμπληρώνοντας ότι “μπορώ να είμαι πολιτικά χρήσιμος και από άλλα πόστα, στο κόμμα, στην κυβέρνηση, στο πανεπιστήμιο. Η μοναδική προϋπόθεση είναι να συμφωνώ με το πολιτικό πρόγραμμα που καλούμαι να υπηρετήσω”.

Ως προς την κριτική που έχει δεχτεί από μερίδα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από μέλη που έχουν αποχωρίσει από το κόμμα, ο κ. Τσακαλώτος θεωρεί ότι αδικείται. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, “”οι παλιοί μας σύντροφοι μας αδικούν. Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το πεδίο της πολιτικής σύγκρουσης περιμένοντας καλύτερες μέρες”.

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε