Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

Τσακαλώτος – Τζανακόπουλος διαψεύδουν τη Bild

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Αν και αρκετά ευφάνταστο το σενάριο της Bild χρειάστηκε τη διάψευση δύο υππυργών της κυβέρνησης.

 

Ο υπουργός Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος μιλώντας στο Reuters τόνισε ότι “η Bild διαστρέβλωσε τις χθεσινές μου δηλώσεις. Ποτέ δεν είπα ότι η Ελλάδα δεν θα αποπληρώσει το χρέος της τον Ιούλιο. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα”.

“Αυτό που είπα είναι ότι η εκταμίευση δεν αποτελεί πρόβλημα γιατί όλες οι πλευρές έχουν συμφωνήσει ότι έχουν τηρήσει τις δεσμεύσεις μας. Ωστόσο η ελληνική κυβέρνηση θεωρεί ότι η εκταμίευση χωρίς σαφήνεια στο θέμα του χρέους δεν αρκεί”, ξεκαθάρισε.

Πολιτικές σκοπιμότητες βλέπει η ελληνική κυβέρνηση πίσω από το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Bild” σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδικότερα, στη δήλωσή του ο Δ. Τζανακόπουλος επισημαίνει: «Δεν μας απασχολούν δημοσιεύματα γερμανικών εφημερίδων, που υποκρύπτουν πολιτική σκοπιμότητα».

Υπενθυμίζεται ότι η εφημερίδα “Bild” είχε ισχυριστεί ότι η Αθήνα προτίθεται να παραιτηθεί, εν ανάγκη, από την επόμενη δόση, εάν δεν υπάρξει ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

 

 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε