Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 12 Αθήνα Αναλυτικά

Τυπικό ναι της ΚΟΜΙΣΙΟΝ στα μέτρα

Τυπικό ναι της ΚΟΜΙΣΙΟΝ στα μέτρα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 09.03.2010 | 15:10
Πρώτη δημοσίευση: 09.03.2010 | 15:10

 H Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναμένεται να επικυρώσει και τυπικά -μετά την πολιτική έγκριση, που έχει ήδη δώσει

 από την προηγούμενη εβδομάδα - τα νέα πρόσθετα οικονομικά μέτρα, που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση.

 Αυτό δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου, Όλι Ρεν, τονίζοντας παράλληλα ότι τα μέτρα που έχει λάβει η Αθήνα για τη διόρθωση του ελλείμματος, αλλά και τα νέα συμπληρωματικά μέτρα, που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και η επίπτωσή τους στον προϋπολογισμού, θα συζητηθούν στις συνεδριάσεις του Eurogroup τη Δευτέρα και του Συμβουλίου ΕCOFIN την Τρίτη, στο πλαίσιο της μηνιαίας εξέτασης, που προβλέπει το προχωρημένο στάδιο επιτήρησης, στο οποίο βρίσκεται η ελληνική οικονομία.

 Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου τόνισε, πάντως, ότι σε πολιτικό επίπεδο έχει ήδη υπάρξει τοποθέτηση από κοινοτικής πλευράς με τις δηλώσεις του προέδρου της Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του Όλι Ρεν, δηλώσεις με τις οποίες εκφράστηκε ικανοποίηση για το περιεχόμενο των μέτρων.

 Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Όλι Ρεν επανέλαβε ότι η Επιτροπή επεξεργάζεται, αυτή την περίοδο, πρόταση για τη σύσταση ενός «ευρωπαϊκού πλαισίου για συντονισμό της βοήθειας», κάτι που όπως διευκρίνισε, θα απαιτήσει την υποστήριξη όλων των χωρών μελών της ευρωζώνης.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι οι σχετικές συζητήσεις βρίσκονται σε προκαταρκτικό στάδιο και ότι οι σχετικές προτάσεις αναμένεται να υιοθετηθούν εντός της ισπανικής προεδρίας, αφού εξεταστούν και οι νομικές πτυχές.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics] Βρυξέλλες: Έφοδοι σε σπίτια και προσαγωγές για την τρομοκρατία [pics]
  2. Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες Δύο νέες συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες
  3. Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες! Δήλωσαν όλοι μαζί άρρωστοι, διαμαρτυρόμενοι για τις εξουθενωτικές βάρδιες!
  4. Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες! Έβαλαν την Αθήνα στη λίστα με τις μη ασφαλείς πρωτεύουσες!
  5. Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό Συνάντηση Μητσοτάκη - Αναστασιάδη στις Βρυξέλλες για Κυπριακό
  6. Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία! Σύνοδος Κορυφής - Τσίπρας: Τέρμα στις απειλές - Σεβασμός στην εθνική κυριαρχία!
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook