Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Τζίρος για κλάματα στο ΧΑ

Τζίρος για κλάματα στο ΧΑ

Πιέσεις στα blue chips- κινητικότητα στην περιφέρεια.

Τη δεύτερη χειρότερη επίδοση του έτους σε αξία συναλλαγών στα 68,8 εκατ. ευρώ κατέγραψε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο. Σε μια συνεδρίαση όπου οι επενδυτές έσπευσαν να πάρουν τα κέρδη τους μετά την τελευταία έντονα ανοδική των μετοχων. 

Ο Γενικός Δείκτης υποχώρησε κατά 1,58% στις 1.569,99 μονάδες. Και στα διεθνή χρηματιστήρια μπήκε ένα φρένο στην ευφορία των τελευταίων ημερών με μικτές τάσεις το πρωί στην Ασία και με πτώση στην Ευρώπη. 

Ειδικά για την ελληνική αγορά οι αναλυτές αναφέρουν ότι ο Γενικός Δείκτης έχει ενισχυθεί κατά 15% από τα χαμηλά έτους (1.383 μονάδες) και είναι λογικό να υπάρχουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών αλλά επισημαίνουν ότι τέτοιες συνεδριάσεις λειτουργούν και ως «παράθυρο» για τοποθετήσεις. 

Οι πιέσεις επικεντρώθηκαν κυρίως στα blue chips ενώ επιλεκτικές αγορές παρατηρήθηκαν στη μικρή και μεσαία κεφαλαιοποίηση για αυτό και το τέλος της συνεδρίασης βρήκε 92 μετοχές να ενισχύονται έναντι 84 που υποχώρησαν ενώ 132 παρέμειναν αμετάβλητες. Η μετοχή της Alpha υποχώρησε κατά 4,61%, της Εθνικής 2,26%, της Eurobank 4,13%, του ΟΠΑΠ 3,80%, της 3Ε 2,32% και του ΟΤΕ 0,91%. 

Η μετοχή της Βιοχάλκο ενισχύθηκε κατά 8,29%, της Μηχανικής 7%, του Ιατρικού 8,22% ενώ για δεύτερη ημέρα ξεχώρισε η μετοχή της Folli – Follie με κέρδη 6,38% αφού οφελείται από την ανατίμηση του γουάν, καθώς έχει εμπορική και παραγωγική δραστηριότητα στην Κίνα.
   

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε