Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βάιτμαν: “Οχι” στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Βάιτμαν: “Οχι” στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

“Μία διαγραφή του χρέους από μονη της δεν θα λύσει τίποτα” λέει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας.

Αντίθετος σε μία ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τις πιστώτριες χώρες, δήλωσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας, Γιανς Βάιτμαν, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα, Rheinische Post που δημοσιεύεται το Σάββατο.

«Μια διαγραφή του χρέους από μόνη της δεν θα λύσει τίποτα. Σε ποιον θα χρησιμεύσει η διαγραφή του χρέους των Αθηνών, εάν η χώρα σε 10 χρόνια είναι στο ίδιο σημείο που βρίσκεται σήμερα;», σημείωσε ο Βάιτμαν.

Όπως είπε σε κάθε περίπτωση, είναι αντίθετος ως εκτελεστικό μέλος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), να συμμετέχει η ευρωτράπεζα σε οποιαδήποτε τέτοια πράξη, διότι, «θα ήταν σαν να χρηματοδοτεί άμεσα την κατάσταση, κάτι που απαγορεύεται».

Σύμφωνα με τον Βάιτμαν «αυτό δεν είναι μόνο ένα σημαντικό μήνυμα για την Ελλάδα, αλλά για όλες τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση».

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας αναφέρει επίσης ότι, «οι πολιτικοί ηγέτες έχουν σαφώς αποφάσισε να συνεχίσουν τη στήριξη της Ελλάδας», αλλά αυτό έχει νόημα, αν η Ελλάδα μόνη της κάνει αρκετά για να λύσει τα προβλήματά της, επισημαίνοντας ότι οι μαζικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες της Ελλάδας χωρίς την ουσιαστική βοήθεια που λαμβάνει θα ήταν πολύ μεγαλύτερες.

Διαβάστε
Γιούνκερ και Στουρνάρας καθησυχαστικοί για τη δόση – Δυσφορία στο Eurogroup για την καθυστέρηση της τρόικας

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε