Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Βαρέλι χωρίς πάτο η Ελλάδα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Μάλλον αυτή την άποψη έχει για τη χώρα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας που ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ενόψει και των κρίσιμων διαπραγματεύσεων πως η Γερμανία θα ήθελε πολύ να βοηθήσει βλέπει όμως ότι οι προσπάθειές της δεν πιάνουν τόπο.

“Μπορούμε να βοηθήσουμε μόνο όταν δεν έχουμε να κάνουμε με βαρέλι δίχως πάτο”, δήλωσε χαρακτηριστικά και για μια ακόμη φορά προειδοποίησε λέγοντας ότι “πριν εγκρίνουμε το νέο πρόγραμμα πρέπει να έχουν τεθεί σε εφαρμογή τα μέτρα που δεν έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα”.
Σε συνέντευξή του στη γερμανική ραδιοφωνία, ο Β. Σόιμπλε επαναλαμβάνει ότι “η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις υποσχέσεις που έχει αναλάβει”, ενώ επισημαίνει ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι κατέστησαν σαφές στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο ότι για το νέο πρόγραμμα στήριξης αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση η εκπλήρωση των υποχρεώσεων. Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών αναγνωρίζει πάντως ότι “πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα σε αυτή την δύσκολη κατάσταση”, ενώ αρνείται ότι πρόκειται να επιβαρυνθεί περαιτέρω ο Γερμανός φορολογούμενος, στέλνοντας εκ νέου το μήνυμα ότι η Γερμανία δεν θα δεχθεί αύξηση του δανείου προς την Ελλάδα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε