Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Βαριά εβδομάδα για την κυβέρνηση με τα απελπιστικά μέτρα να προκαλούν τριγμούς

Τα σκληρά μέτρα αναμένεται να τεθούν στο άτυπο υπουργικό, το οποίο επίσης αναμένεται να είναι θυελλώδες.

Στην άτυπη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου που προγραμματίζεται για τη Δευτέρα, αναμένεται να τεθούν επί τάπητος οι προτάσεις του οικονομικού επιτελείου για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012-2015, καθώς και τα μέτρα που συμφωνήθηκαν με τους εκπροσώπους της τρόικας να ληφθούν για τον περιορισμό του ελλείμματος του 2011.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

Οι προβλέψεις του Μεσοπρόθεσμου, όπως και τα έκτακτα μέτρα, θα οριστικοποιούν σε τακτική συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου περί τα μέσα της εβδομάδας και αφού νωρίτερα συνεδριάσουν και τα κοινοβουλευτικά όργανα του κυβερνώντος κόμματος για να συζητηθούν στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, θα κατατεθούν στη Βουλή προς το τέλος της εβδομάδας.

Ωστόσο, σε όλο αυτό η κυβέρνηση δεν είναι μόνο αντιμέτωπη με τη λαϊκή αντίδραση, όπως το κίνημα των Αγανακτισμένων και τους προπηλακισμούς πολιτικών, αλλά υπάρχει μία μεγάλη μερίδα βουλευτών, που βρίσκονται μπροστά σε ένα δίλημμα. Να στηρίξουν την κυβέρνηση, αλλά όπως σημειώνουν να μην ξέρουν από που θα φύγουν στις εκλογικές περιφέρειές τους ή να μην τη στηρίξουν και να ρίξουν την κυβέρνηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, το οποίο θα έχει τη μορφή τριετούς προϋπολογισμού και, ως εκ τούτου, θα είναι σε ένα και μόνο άρθρο, να έχει εγκριθεί από το Κοινοβούλιο πριν από το τέλος του μήνα και τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 24 και 25 Ιουνίου.

Μπροστά σε ένα εκρηκτικό μίγμα που δημιουργείται τόσο στην πολιτική σκηνή του τόπου όσο και στον κοινωνικό ιστό, η κυβέρνηση έρχεται με ανακοίνωσή της και επιτίθεται με σφοδρότητα στα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για παραπληροφόρηση αναφορικά με τα περί επιτρόπων στα ελληνικά υπουργεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΚΛΗΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΜΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε