Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 12 Αθήνα Αναλυτικά

Βαρύ χτύπημα από Moody's - Υποβάθμισε 11 ευρωπαϊκές τράπεζες

Βαρύ χτύπημα από Moody's - Υποβάθμισε 11 ευρωπαϊκές τράπεζες
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 15.06.2012 | 17:23
Πρώτη δημοσίευση: 15.06.2012 | 17:06

 Ο οίκος αξιολόγησης Moody's υποβάθμισε σήμερα έντεκα ευρωπαϊκές τράπεζες με το σκεπτικό ότι έχει επιδεινωθεί η πιστοληπτική ικανότητα ορισμένων χωρών της ζώνης του ευρώ.

Η απόφαση του Moody's αφορά πέντε ολλανδικές τράπεζες --μεταξύ των οποίων τις ING και ABN Amro-- τρεις γαλλικές, μία από το Βέλγιο, μία από την Ιταλία και άλλη μία από το Λουξεμβούργο.

Οι γαλλικές τράπεζες Natixis, Credit Foncier de France και Banque Palatine (όλες θυγατρικές του ομίλου BPCE) υποβαθμίστηκαν κατά μία ή δύο μονάδες, πέφτοντας στη βαθμίδα Α2, στο πλαίσιο μιας "ευρύτερης επισκόπησης των ευρωπαϊκών τραπεζών", σύμφωνα με την ανακοίνωση. Στην ίδια κατηγορία έπεσαν και οι δύο τράπεζες από το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο ενώ η ιταλική UniCredit Leasing υποβαθμίστηκε από το Α3 στο Baa2.

Η αναθεώρηση της βαθμολογίας των τραπεζών είχε ξεκινήσει τον Φεβρουάριο με αφορμή "το δύσκολο περιβάλλον λειτουργίας στην Ευρώπη λόγω της παρατεταμένης κρίσης στη ζώνη του ευρώ".

Οι ολλανδικές τράπεζες θα αντιμετωπίσουν "δύσκολες συνθήκες καθ' όλο το 2012 και πιθανότατα και στη συνέχεια", σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο οίκος αξιολόγησης. Οι τράπεζες Rabobank, ING, ABN Amro και LeasePlan υποβαθμίστηκαν κατά δύο μονάδες ενώ η SNS Bank κατά μία.
 
Επιπλέον, η ING τέθηκε υπό "αρνητική παρακολούθηση" ενώ οι υπόλοιπες τέσσερις θεωρούνται "σταθερές".
Tags: ΒΕΛΓΙΟ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά Βέλγιο: Πολιτικοί τριγμοί από την ενδεχόμενη συμμαχία κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού με την Ακροδεξιά
  2. Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα Για πρώτη φορά η Ομοσπονδιακή Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ενημερώθηκε για την Ελλάδα
  3. Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς! Η Χρυσή Αυγή διχάζει τους Βέλγους ακροδεξιούς!
  4. Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες! Προσφυγικό: Ο ακροδεξιός Φράνκεν αποσύρει από τα ελληνικά νησιά τους Βέλγους εμπειρογνώμονες!
  5. Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία” Παναθηναϊκός - Σταντάρ Λιέγης: “Αλόγιστη χρήση βίας από την ελληνική αστυνομία”
  6. Συμφώνησε το Βέλγιο για τη CETA – Ικανοποίηση σε Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συμφώνησε το Βέλγιο για τη CETA – Ικανοποίηση σε Κομισιόν και Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook