Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Βάζουν φωτιά σε πετρέλαιο και ρεύμα οι νέες αυξήσεις

Είναι μάλλον ο τελευταίος χειμώνας με τιμές σε πετρέλαιο και ρεύμα που … αντέχονται. Η φωτιά που θα πάρουν οι τιμές με βάσει το νέο μνημόνιο θα φέρει βαρυχειμονιά για χρόνια στην Ελλάδα

Τώρα μαζί με δεκάδες άλλα νομοσχέδια πρέπει να περάσουν και να εφαρμωστούν και όλες οι αυξήσεις σε τιμολόγια και ειδικούς φόρους.

Έτσι συνεχίζεται η σταδιακή αύξηση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, ώστε αυτό να εξισωθεί με το πετρέλαιο κίνησης, από τον ερχόμενο Οκτώβριο, ενώ μια ακόμη απαίτηση του νέου μνημονίου είναι ότι θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα, ώστε τα τιμολόγια για το ρεύμα σε νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσεγγίσουν, το αργότερο μέχρι και το 2013, το επίπεδο των (υψηλότερων κατά περίπου 65%) τιμολογίων της χονδρικής, με εξαίρεση μόνο των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Επίσης, αναφέρει και την ανάγκη αναπροσαρμογής των τιμολογίων για τις υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης, οι οποίες αναμένεται να αποκρατικοποιηθούν περαιτέρω μέσα στο πρώτο εξάμηνο του χρόνου.

Οι έλεγχοι, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με ρεύμα και νερό θα είναι ανά τρίμηνο και έτσι αναμένεται ανά τρεις μήνες να έρχονται και οι ανάλογες αυξήσεις.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε