Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Vell Group – Πρόταση του ΔΣ στη ΓΣ για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 300 χιλ. ευρώ

Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι του ποσού των 300 χιλ. ευρώ προτείνει το διοικητικό συμβούλιο της

εταιρίας “Vell International Group Ανώνυμη Εμπορική Εταιρία Ηλεκτρικών Συσκευών” στη γενική συνέλευση των μετόχων της με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εταιρίας και ανάλογη τροποποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων και με την επιφύλαξη του άρθρου 13α του Κ.Ν. 2190/1920.

    Η παρούσα έκθεση συντάσσεται, για να υποβληθεί, σύμφωνα με το άρθρο 13, παράγραφος 10 του Κ.Ν. 2190/1920, στην έκτακτη γενική συνέλευση της 23ης Αυγούστου 2010 ή σε οποιαδήποτε τυχόν άλλη συνεδρίαση αυτής, επαναληπτική ή μετά διακοπή ή αναβολή.

    Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο ενημέρωσε τους μετόχους της εταιρίας για τα ακόλουθα ζητήματα:

    Το διοικητικό συμβούλιο έχει πραγματοποιήσει επαφές και έχει ήδη συμφωνήσει την εξόφληση απαιτήσεων έναντι της εταιρίας με την παράδοση μετοχών της εταιρίας, σύμφωνα με τους όρους των σχετικών συμφωνητικών, ενδέχεται δε να συμφωνήσει στο προσεχές μέλλον παρόμοιο τρόπο εξόφλησης και λοιπών απαιτήσεων έναντι της εταιρίας. Σε συνέχεια των ανωτέρω, το διοικητικό συμβούλιο προτείνει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας μέχρι του ποσού των 300 χιλ. ευρώ, με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εταιρίας και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων της εταιρίας.

    Η ως άνω αύξηση κρίνεται μέτρο κατάλληλο και μη δυσανάλογο, καθώς η εταιρία θα εξοφλήσει υποχρεώσεις της, χωρίς να προχωρήσει σε εκταμίευση οποιουδήποτε ποσού. Δεν επηρεάζεται η ρευστότητα της εταιρίας, λαμβανομένης υπ΄ όψιν και της υφιστάμενης ρευστής οικονομικής κατάστασης της χώρας. Η επίδραση στη μετοχική σχέση των υφιστάμενων μετόχων είναι ανεπαίσθητη.

    Η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών της εταιρίας, που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, σύμφωνα με τα ανωτέρω, προτείνεται να οριστεί σε 0,34 ευρώ ανά μετοχή, που είναι η ονομαστική αξία των μετοχών της εταιρίας.

    Το διοικητικό συμβούλιο κρίνει ότι η ανωτέρω τιμή έκδοσης των νέων μετοχών είναι προς το συμφέρον της εταιρίας, καθώς και ότι, με την ως άνω προτεινόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της, δεν μειώνονται ουσιωδώς τα οικονομικά δικαιώματα των παλαιών μετόχων στην περιουσία της εταιρίας.

    Λαμβάνοντας υπ΄ όψιν όλα τα ανωτέρω, το διοικητικό συμβούλιο κρίνει ότι είναι προς όφελος της εταιρίας και των μετόχων της η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση υποχρεώσεων της εταιρίας, με την έκδοση υπέρ αυτών των μετοχών της αύξησης και με τη συνεπεία αυτών κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, και κατόπιν αυτού προτείνει στους κυρίους μετόχους την έγκριση της ανωτέρω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με τους άνω όρους.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε