Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Βενιζέλος: “Νέα μέτρα αν δεν πειστεί η τρόικα” – Επιτέθηκε σε όσους αντιδρούν στο χαράτσι!

– Oι δανειστές μας επιμένουν να ζητούν πράξεις και όχι λόγια
– Ζητούν μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου νέο μισθολόγιο, εφεδρεία και μια αποκρατικοποίηση
– Μόλις 1 δισ. θα έχει απομείνει στα δημόσια ταμεία- άμεση στάση πληρωμών αν δε μας δώσουν τα λεφτά
– Την Δευτέρα το κρίσιμο ραντεβού Βενιζέλου – τρόϊκας

Οι δανειστές έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό στον υπουργό Οικονομικών κι εκείνος με την σειρά του στον δικό μας!
Παρουσιάζοντας ως εθνικής υπόθεση τα σκληρά και επώδυνα μέτρα που εφαρμόζονται και σήμερα δεν απέφυγε να εξαπολύσει επίθεση σ’ εκείνους που αντιδρούν.

Είπε κατά την διάρκεια συνέντευξη Τύπου: “Χρειαζόμαστε ένα αρραγές εσωτερικό, εθνικό μέτωπο. Και δυστυχώς, αυτό το αρραγές εσωτερικό, εθνικό μέτωπο δεν υπάρχει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δύσκολη απόφαση για το ειδικό τέλος στα ακίνητα που θα εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Η επιβολή του τέλους αυτού είναι αναγκαία για να μπορέσουμε να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, για να φτάσουμε στο επίπεδο ελλείμματος που απαιτείται, για να προστατεύσουμε τη χώρα, τα εισοδήματα, τις περιουσίες, τα επιτεύγματα. Κάποιοι νομίζουν ότι κάνουν τώρα αντίσταση και υπονομεύουν την αποδοτικότητατου μέτρου. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι εταίροι μας να αναγκαστούν να μετρήσουν σε χαμηλότερα επίπεδα την αποδοτικότητα του μέτρου αυτού και άρα, έαν αυτό συμβεί, να πρέπει να πάρουμε άλλα μέτρα. Αυτός είναι ένας φαύλος κύκλος πουδημιουργούμε οι ίδιοι, επειδή κάποιοι πιστεύουν ότι κάνουν αντίσταση στην πολιτική της κυβέρνησης, η οποία είναι αναγκαία και επιβεβλημένη, για λόγους εθνικού συμφέροντος.”

Tι θα πει στην τηλεδιάσκεψη με την τρόϊκα

Ο κ. Βενιζέλος είπε σήμερα, ότι θα παρουσιάσει τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για το ύψος των κρατικών εσόδων, που θα μπορούσαν να προέλθουν από το ειδικό τέλος στην κατοικία και αν όλα αυτά γίνουν δεκτά κατά 100% από την τρόικα δεν θα χρειαστούν άλλα πρόσθετα μέτρα.

Άφησε, όμως, να εννοηθεί ότι τοποθετήσεις, όπως της ΝΔ και συνδικαλιστών, δημιουργούν κλίμα ανησυχιών (στην τρόικα) κάτα πόσο μπορούν αυτά τα χρήματα μπορούν να εισπραχθούν.

Σε ό,τι αφορά στον χρόνο εκταμίευσης της 6ης δόσης (που τελικά θα κριθεί τον Οκτώβριο αντί για τον Σεπτέμβριο όπως αναμενόταν αρχικά), υπογράμμισε ότι το μείζον δεν είναι ο χρόνος της εκταμίευσης, αλλά η πλήρης εφαρμογή των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. Σημείωσε, ωστόσο, την αμφιθυμία που υπάρχει σε πολλά κράτη της ΕΕ για την εφαρμογή αυτών των αποφάσεων.

Αναγνώρισε ότι η κυβέρνηση έχει πάρει δύσκολες αποφάσεις τις οποίες χαρακτήρισε αναγκαίες, σημείωσε ότι το 2012 πρέπει να υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα και ανέφερε ότι όλοι πρέπει να αντιληφθούν το περιβάλλον που υπάρχει διεθνώς.

Προς νέα μέτρα έδειξε μετά το χθεσινό Eurogroup και ο επικεφαλής του Συμβουλίου των υπ.Οικονομικων της Ευρωζώνης Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αναφέροντας ότι η ΕΕ χαιρέτισε τα νέα εισπρακτικά μέτρα που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση και την βούληση για λήψη νέων – όσων είναι αναγκαίων – για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων.

Διαβάστε επίσης:

Θα μας “ψήσουν” ως την τελευταία στιγμή – 16 Οκτωβρίου θα εγκρίνουν την 6η δόση – Αν μας πουν “όχι” πάμε σε στάση πληρωμών!

“Διάτρητο” το χαράτσι – Έρχονται μαζικές προσφυγές

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε