Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Βενιζέλος: “Συνθήκες – σοκ στην ελληνική κοινωνία”

Βενιζέλος: “Συνθήκες – σοκ στην ελληνική κοινωνία”

Για «συνθήκες σοκ» στην κοινωνία μετά την ανακοίνωση των μέτρων, μίλησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από την Καβάλα, όπου βρέθηκε το μεσημέρι για να μιλήσει σε συγκέντρωση στελεχών και φίλων του ΠΑΣΟΚ.

 Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε πως «μετά την ανακοίνωση των σκληρών, αλλά αναγκαίων μέτρων, η κυβέρνηση απευθύνεται στον ελληνικό λαό, όχι για να του επιβάλει πειθαρχία, αλλά για να ζητήσει συνεργασία και αλληλεγγύη».
Ο υπουργός μίλησε για μια μεγάλη εθνική αναπτυξιακή συμφωνία ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους πολίτες και ιδιαίτερα τον ιδιωτικό τομέα, «ένα σχέδιο ανασυγκρότησης του κράτους και της οικονομίας». 

Δήλωσε, μάλιστα, πως «κάθε μέρα παραγόμενου έργου θα πρέπει να αντιστοιχεί σε μια εβδομάδα, κάθε εβδομάδα παραγόμενου έργου θα πρέπει να αντιστοιχεί σε έναν μήνα και έργο του ενός μήνα σε ένα εξάμηνο», γιατί «μόνον έτσι θα κερδίσουμε το χαμένο έδαφος όλων των προηγούμενων ετών».

Προειδοποίησε πως «και το 2011 θα είναι μια δύσκολη χρονιά, καθώς θα συνεχιστούν οι προσπάθειες για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος» και συμπλήρωσε ότι «από τα τέλη του 2011 θα πρέπει να αρχίσει να παρατηρείται μείωση του δημόσιου χρέους». Υπογράμμισε, δε, πως «υπάρχουν κρυμμένα εισοδήματα, τα οποία φοροδιαφεύγουν αν και προέρχονται από επίσημες συναλλαγές» και τόνισε πως «χρειάζεται αισιοδοξία, πίστη και η δημιουργία επενδυτικού κλίματος, ως αντιστάθμισμα των σκληρών οικονομικών μέτρων».

Για Παπουτσή

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με το επικριτικό ύφος και τα σκληρά λόγια του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Χρ. Παπουτσή, προς τον υφυπουργό Οικονομικών, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε: «Όλοι δεχόμαστε πίεση, κανείς δεν συμμετέχει ευχάριστα στη λήψη αυτών των σκληρών μέτρων. Πρέπει, όμως, να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Όλοι έχουμε την ευθύνη, που μας αναλογεί μέσα στην κυβέρνηση και τη Βουλή. Έχουμε υποχρέωση να διαφυλάξουμε το αναπτυξιακό επίπεδο της χώρας. Πρέπει να καταστήσουμε και πάλι την Ελλάδα αξιόπιστο μέλος των πιο αναπτυγμένων χωρών του δυτικού κόσμου. Πρέπει να κάνουμε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια υπέρβασης και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα με γενναιοψυχία. Απαιτείται υπομονή και επιμονή για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα».

Διαβάστε επίσης: Έξαλλοι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Χ. Παπουτσή – Πολιτική

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε