Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βενιζέλος προς Τράπεζες: Κρατήστε τα ομόλογα που λήγουν

Βενιζέλος προς Τράπεζες: Κρατήστε τα ομόλογα που λήγουν
Για πρώτη φορά ακούγεται από την Ελληνική Κυβέρνηση πως επισήμως ξεκινάει η διαδικασία διακράτησης ομολόγων που τώρα λήγουν και πρέπει να πληρωθούν.
 

Ο Ε.Βενιζέλος ζήτησε από τις ελληνικές τράπεζες, με απολύτως ΠΙΕΣΤΙΚΟ και ΑΥΣΤΗΡΟ τρόπο, εθελοντικά να μην ζητήσουν την πληρωμή των ομολόγων τους που λήγουν, ξεκινώντας έτσι τις διαπραγματεύσεις.

Ο κύριος Βενιζέλος είπε χαρακτηριστικά πως περιμένει η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών και ασφαλιστικών ιδρυμάτων στην διακράτηση των ομολόγων ”θα είναι αυτή που θα είναι”, δείχνοντας πως και πόσο θα τις συμβουλεύσει-πιέσει για να συναινέσουν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το ποιά ομόλογα θα διακρατηθούν ο κύριος Βενιζέλος είπε πως πιθανόν και αυτά που λήγουν το 2015 αλλά δεν απάντησε ποιός θα είναι ο χρονικός ορίζοντας της επιμήκυνσης στην πληρωμή τους.

 
Έτσι πλέον και στην ελληνική τραπεζική αγορά θα πέσει το βάρος που της αναλογεί στο νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα μας, όπως γίνεται ήδη από χθες στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού που έχουν ελληνικά ομόλογα.
 
Αυτή είναι η ουσία της περίφημης εθελοντικής διακράτησης ομολόγων με επαναγορά νέων που όταν πρωτοδοκιμάστηκε σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης βαπτίστηκε ως ”Πρωτοβουλία της Βιέννης”.
 
Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε