Πέμπτη, 25 Απρ.
23oC Αθήνα

Βόμβα” Μπαρόζο – Ο πρόεδρος της Κομισιόν ανοίγει διάπλατα την πόρτα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

– ”Ευρωζώνη χωρίς Ελλάδα αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της”
– Δεν τον απασχολεί η τύχη της Ελλάδας, στο μυαλό του μόνον οι αγορές
– ”Μοναδική περίπτωση η Ελλάδα” λέει στην Die Welt ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο
– ”Σε 4 με 5 μήνες θα έχει αλλάξει η Ευρώπη που ξέρετε”

Για πρώτη φορά με τόσο απροκάλυπτο τρόπο ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο είπε ανοιχτά όσα ψιθυρίζονται πίσω από τις κλειστές πόρτες στις Βρυξέλλες.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, γνωρίζοντας τη βαρύτητα που έχουν οι δηλώσεις του λόγω της θέσης του, μίλησε για μία ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα.
”Αν η Αθήνα δεν τηρήσει τις δεσμεύσεις της, θα πρέπει να σκεφθούμε το ενδεχόμενο μίας ευρωζώνης χωρίς την Ελλάδα” είπε στην γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Γνωρίζοντας πολύ καλά ο Μπαρόζο πως η συνέντευξη αυτή θα κάνει το γύρο του κόσμου, φρόντισε ταυτόχρονα να ”χρυσώσει” το χάπι, εκφράζοντας την ελπίδα να μην γίνει κάτι τέτοιο.

Αδιάφορος για τη χώρα μας, καίγεται για τις αγορές

Προσέξτε τη διατύπωση του, δεν δείχνει κανένα ενδιαφέρον για τις συνέπειες στην Ελλάδα από τυχόν αποβολή από το ευρώ, οι αγορές είναι μονάχα στο μυαλό του.
”Θα ήταν το χειρότερο μήνυμα για τις αγορές, το να χάνει δηλαδή η ευρωζώνη ένα από τα κράτη-μέλη της”.

”Πουλάει” εκδούλευση ο Μπαρόζο;

Δεν πρέπει ποτέ να λησμονούμε πως ο Μπαρόζο είναι πολιτικός καριέρας, που σημαίνει ότι πρώτη του έγνοια είναι η επιβίωση του μπροστά στις επερχόμενες αλλαγές που ετοιμάζουν Μέρκελ και Σαρκοζί.

Πιθανότατα λοιπόν να προσφέρει υπηρεσίες, λέγοντας με τον πιο προωθημένο και επιθετικό τρόπο όσα κάποιοι σχεδιάζουν για τη χώρα μας.Γιατί ο Μπαρόζο στην ίδια συνέντευξη φρόντισε να δείξει την υποταγή-συμφωνία του στις αλλαγές των συνθηκών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προωθούν οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Ο Πρόεδρος της Κομισιόν δείχνει μάλιστα και πως θα επιταχυνθούν οι αλλαγές στην Ευρώπη :”Ορισμένες αλλαγές στις συνθήκες μπορούν να πραγματοποιηθούν σχετικά γρήγορα: τέσσερις με πέντε μήνες είναι ρεαλιστικό κατά τη γνώμη μου”.

Διαβάστε επίσης :

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε