Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Βόμβα για την Attica Bank! Στον εισαγγελέα πόρισμα της ΤτΕ

Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)
Φωτογραφία Eurokinissi (Αρχείου)

Θεσμική βόμβα εξαπολύει η Τράπεζα της Ελλάδος στο θέμα της Attica Bank. Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες το πόρισμα που συντάσσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την κατάσταση που επικρατεί και για όσα έχουν συμβεί στην Attica Bank, θα αντιμετωπιστεί με “απολύτως θεσμικό τρόπο και θα αποσταλεί στον εισαγγελέα, όπως έγινε για παράδειγμα με το πόρισμα για τα δάνεια των ΜΜΕ”.

Η ενέργεια αυτή, λένε στην Τράπεζα της Ελλάδος δεν έχει καμία άλλη διάσταση, πέρα από αυτή που προκύπτει από τη λειτουργία, το καταστατικό και τις υποχρεώσεις της κεντρικής Τράπεζας.

Στο μεταξύ, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κοινοποιήθηκαν χτες στην Attica Bank, οι αποφάσεις για τα τέσσερα πρόσωπα του διοικητικού συμβουλίου της Attica Bank, όπως πρώτο είχε γράψει το newsit.gr, και την απαγόρευση της χορήγησης νέων δανείων από την τράπεζα.

Ειδικότερα η αρμόδια επιτροπή της Τράπεζας της Ελλάδος απέρριψε τον διορισμό του Γεράσιμου Σαπουντζόγλου για τη θέση του προέδρου και του Παναγιώτη Ρουμελιώτη για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, όπως και του Κωνσταντίνου Μακέδου ως αντιπροέδρου. Δεν έδωσε επίσης το πράσινο φως για την παραμονή της Άννας Πουσκούρη, ως μη εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., την οποία σημειωτέον είχε τοποθετήσει ως προσωρινή πρόεδρο η ίδια η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τη δεύτερη απόφαση εξέδωσε η Επιτροπή Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων. Με αυτή απαγορεύτηκε στην Attica Bank να προχωρήσει σε νέες δανειοδοτήσεις και έρχεται σε συνέχεια των παρατηρήσεων που επανειλημμένως έγιναν στην τράπεζα από την ΤτΕ και τον SSM.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε