Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Βόμβες Σπέκχαρντ για την αγορά εργασίας

, Ο αμερικανός πρέσβης, Ντάνιελ Σπέκχαρντ ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο αμερικανός πρέσβης ζήτησε πάγωμα μισθών και ανατροπές στην αγορά εργασίας.

Αντιδράσεις αναμένεται να προκαλέσουν οι δηλώσεις του αμερικανού πρέσβη στην Ελλάδα για θέματα που έχουν σχέση με την  ελαστικοποίηση της αγοράς εργασίας.

«Χώρες με ακαμψία στην αγορά εργασία τους, ακόμη και με κυβερνητική προστασία, βάζουν τους εργαζόμενους στον κίνδυνο της ανεργίας μακροπρόθεσμα», προειδοποίησε ο Αμερικανός πρέσβης, μιλώντας στο συνέδριο του ελληνοαμερικανικού επιμελητηρίου.
Είπε επίσης, πως «στο βαθμό που κάποιες κυβερνήσεις επιθυμούν να εγγυηθούν τη δια βίου απασχόληση, αυτό συχνά αποβαίνει ένα δυσβάστακτο δημοσιονομικό βάρος».

Πρέπει είπε να αναζητηθεί ισορροπία συμφερόντων μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για την προστασία των εργαζομένων. «Εργοδότες και εργαζόμενοι πρέπει να δουλεύουν στο πνεύμα του win-win και όχι του μηδενικού αποτελέσματος.»

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφερόμενος στις εκθέσεις ξένων οίκων είπε οτι καθημερινά διαβάζουμε άρθρα σε ξένες εφημερίδες από ξένους οίκους και έκανε λόγο για επικίνδυνες και κινδυνολογικές προσεγγίσεις. “Τις τελευταίες ημέρες και κερδοσκοπικά παιχνίδια έγιναν και αναλύσεις που αδικούν την χώρα”, είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία για την αναθέρμανση της Οικονομίας”, δηλώσε στο ίδιο συνέδριο η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη. Η κα Κατσέλη επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση της ΝΔ για την κατάσταση της Οικονομίας.

Επανέλαβε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διοχέτευση ρευστότητας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ρύθμιση οφειλών και Τειρεσίας) αλλά και ότι, μέχρι τον Μάρτιο του 2010, θα εξοφληθούν όλες οι επιχειρήσεις που εντάχθηκαν στον επενδυτικό νόμο και σε επιμέρους κοινοτικά προγράμματα”.
Ανακοίνωσε, παράλληλα, την αλλαγή του επενδυτικού νόμου εντός των πρώτων μηνών του 2010.

Ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου Γ. Γραμματίδης επανέλαβε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα καταργήσει σύντομα τη θεώρηση (visa) για τους Έλληνες πολίτες, ενώ αναφερόμενος στην ελληνική Οικονομία σημείωσε πως “είναι σε οριακό σημείο. Ή θα αντιδράσει με σύνολο έκτακτων μέτρων και μεταρρυθμίσεων ή θα καταρρεύσει”.-

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ :

Αλμούνια: Η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να χρεωκοπήσει

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε