Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Βουτιά στα κέρδη του ΧΚΘ – διεύρυνση δραστηριοτήτων

Βουτιά στα κέρδη του ΧΚΘ – διεύρυνση δραστηριοτήτων

H μεγάλη μείωση της αξίας των χρηματιστηριακών συναλλαγών το 2009 έπληξε και τα κέρδη

 του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στο ποσό των 1,21 εκατ. ευρώ από 2,14 εκατ.ευρώ το 2008, σημειώνοντας μείωση κατά 61%. Τα λειτουργικά έξοδα της εταιρείας το 2009 διαμορφώθηκαν στα 1,04 εκατ. ευρώ από 1,32 εκατ. ευρώ το 2008 παρουσιάζοντας μείωση κατά 21%, ενώ τo λειτουργικό αποτέλεσμα του ΧΚΘ (ΕΒΙΤ) για το 2009 υποχώρησε στα 68.000 ευρώ από 714.000 ευρώ το 2008.

Τα καθαρά κέρδη για το 2009, μετά την αφαίρεση του φόρου εισοδήματος, κατήλθαν σε 124.000 ευρώ από 640.000 ευρώ το 2008, μειωμένα σε ποσοστό 80%.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης γενικής συνέλευσης της εταιρείας έγινε αναφορά και στη νέα δραστηριότητα της παροχής data feed προς vendors, που ανέλαβε η εταιρεία.

Επίσης, η συνέλευση αποφάσισε την διεύρυνση του εταιρικού σκοπού ώστε να παρέχεται η δυνατότητα της εμπορικής διάθεσης των προϊόντων του ΧΑ InBroker/InBrokerPlus, για την παρακολούθηση χρηματιστηριακών τιμών σε πραγματικό χρόνο (InBroker) και την όδευση – διαχείριση εντολών κατάρτισης χρηματιστηριακών συναλλαγών (InBrokerPlus) μέσω του Internet τόσο στις υποστηριζόμενες σήμερα χρηματιστηριακές αγορές του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου όσο και στις:

α) ανεπτυγμένες αγορές της Ευρώπης και της Αμερικής, και

β) αναπτυσσόμενες αγορές στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Μέσης Ανατολής.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Χ.Κ.Θ., κ. Σπ. Καπράλος, δήλωσε: «Στο πλαίσιο της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη του Δικτύου ΧΝΕΤ, με σκοπό την διεύρυνση των υπηρεσιών που παρέχει ο όμιλος ΕΧΑΕ στην Ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, δίνουμε τη δυνατότητα στα Μέλη Χ.Α. και στις Ε.Π.Ε.Υ.-Τράπεζες να εμπλουτίσουν τις παρεχόμενες στα Δίκτυα τους υπηρεσίες, μέσω των προϊόντων InBroker/InBrokerPlus, με πληροφόρηση για ξένες αγορές σε ιδιαίτερα ανταγωνιστικό κόστος».

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε