Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 31 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βρετανία: Απειλούν οι δημόσιοι υπάλληλοι αν «παγώσουν» οι μισθοί

Βρετανία: Απειλούν οι δημόσιοι υπάλληλοι αν «παγώσουν» οι μισθοί
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 16.06.2010 | 06:24
Πρώτη δημοσίευση: 15.06.2010 | 21:24

Το μεγαλύτερο συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων της Βρετανίας προειδοποίησε ότι θα καταπολεμήσει τις προσπάθειες της κυβέρνησης για πάγωμα των μισθών και μείωση των συντάξεων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Νικ Κλεγκ δήλωσε ότι η Βρετανία δεν αντέχει πλέον να δίνει «χρυσές» συντάξεις στους δημοσίους υπαλλήλους και πρέπει να επανεξετάσει τις ετήσιες δαπάνες για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα, που ανέρχονται σε 160 δισεκατομμύρια λίρες.

Η κυβέρνηση Κάμερον θα παρουσιάσει στις 22 Ιουνίου τα σχέδια για μείωση του χρέους, που ανέρχεται περίπου στο 11% επί του ΑΕΠ. Σχέδια που αναμένεται να φέρουν την κυβέρνηση αντιμέτωπη με τα συνδικάτα.

«Θα υποστηρίξουμε πλήρως οποιοδήποτε κλάδο υποχρεωθεί να καταφύγει σε δράσεις για να υπερασπιστεί τη δουλειά», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του συνδικάτου Unison, Ντέιβ Πρέντις. Το συνδικάτο Unison έχει 1,3 εκατομμύρια μέλη. «Θα οικοδομήσουμε συμμαχία με όλες τις ενώσεις του δημόσιου τομέα για να ανατρέψουμε το πάγωμα των μισθών», πρόσθεσε.

Η κυβέρνηση συνασπισμού έχει εκφράσει την πρόθεση να «παγώσει» τις αποδοχές των περισσοτέρων δημοσίων υπαλλήλων το 2011.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο