Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 27 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Βρήκαν λύση για την κρίση !

Βρήκαν λύση για την κρίση !
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 30.05.2011 | 11:04
Πρώτη δημοσίευση: 30.05.2011 | 11:04

Όλα είναι θέμα ψυχολογίας, αυτή είναι η λύση, η καλή ψυχολογία, λένε οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Μϊάμι που απλά αντέστρεψαν τον κανόνα που ισχύει δεκαετίες στο εμπόριο και που λέει πως η κακή ψυχολογία επιτείνει την ύφεση στην αγορά.

Ισχύει και το αντίστροφο, δηλαδή η καλή διάθεση και η αισιοδοξία επηρεάζουν άμεσα το επίπεδο οικονομικής δραστηριότητας και τελικά το επίπεδο της ανάπτυξης.
Οι ερευνητές της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων του πανεπιστημίου του Μαϊάμι, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο κυπριακής καταγωγής επίκουρος καθηγητής οικονομικών Γιώργος Κορνιώτης, σύμφωνα με το Live Science, συνέκριναν στοιχεία από όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η οικονομική ύφεση είναι λιγότερο σοβαρή, η φάση ανάπτυξης πιο έντονη και η ανάκαμψη ταχύτερη εκεί όπου οι άνθρωποι είναι ψυχολογικά πιο αισιόδοξοι. Μάλιστα αυτή η σχέση -η επίπτωση της ψυχολογίας στην οικονομία- είναι πιο έντονη στις περιοχές εκείνες όπου οι άνθρωποι είναι πιο ηλικιωμένοι, λιγότερο μορφωμένοι και έχουν λιγότερες κοινωνικές διασυνδέσεις.
Μεταξύ των παραγόντων που συμβάλλουν στην καλή διάθεση των ανθρώπων, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ο καλός καιρός (η παρατεταμένη συννεφιά ρίχνει τη διάθεση, ενώ η ηλιοφάνεια βοηθά στην απελευθέρωση σεροτονίνης στον εγκέφαλο, κάνοντας τους ανθρώπους πιο αισιόδοξους), το γενικότερο πολιτικό κλίμα (η αισιοδοξία αυξάνει περισσότερο αν οι πολίτες στηρίζουν γενικά τα κόμματα που κυβερνούν) και οι αθλητικές επιτυχίες (αν η ομάδα πάει καλά, ανεβαίνει η αισιοδοξία!).
Τώρα πως γίνεται στην Ελλάδα με την ηλιοφάνεια των 320 ημερών το χρόνο να έχουμε πέσει σε τέτοια κατήφεια... η απάντηση είναι μάλλον γνωστή...
Όσο για τι το αν υπάρχει εμπιστοσύνη στα κόμματα, ας μη γίνεται ούτε λόγος


   Διαδώστε αυτό το άρθρο