Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Βροχή τα πρόστιμα σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων – Ποιοι και γιατί θα πληρώσουν

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σαφάρι δύο φορές το χρόνο για τον εντοπισμό των 2,2 εκατομμυρίων ανασφάλιστων αυτοκινήτων και μηχανών θα εξαπολύει η η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και πιο συγκεκριμένα η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Δ.ΗΛΕ.Δ).

Αυτό ορίζει υπουργική απόφαση και επισημαίνει ότι θα εκδίδεται ηλεκτρονικό παράβολο αξίας 250 ευρώ. Ηλεκτρονικό παράβολο δημιουργείται για κάθε ιδιοκτήτη και συνιδιοκτήτη του ανασφάλιστου οχήματος, όμως υποχρέωση πληρωμής υφίσταται μόνο για ένα ηλεκτρονικό παράβολο για κάθε όχημα.

Η Δ.ΗΛΕ.Δ. αποστέλλει ειδοποιητήρια επιστολή στους ιδιοκτήτες των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, είτε με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, είτε στην ηλεκτρονική θυρίδα μηνυμάτων TaxisNet, είτε στην τελευταία δηλωθείσα από αυτούς, στη φορολογική διοίκηση, ταχυδρομική διεύθυνση, με την οποία τους ειδοποιεί ότι σε συγκεκριμένη ημερομηνία (ημερομηνία διασταύρωσης) εντοπίσθηκε το όχημά τους ανασφάλιστο και για τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν κατά περίπτωση.

Ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου, ο οποίος λαμβάνει ειδοποιητήρια επιστολή, προβαίνει στην ασφάλιση της αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία του οχήματος, αφού προηγούμενα πληρώσει το ηλεκτρονικό παράβολο.

Σε περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου δεν πληρώσει το πρόστιμο και δεν ασφαλίσει το αυτοκίνητο η Δ.ΗΛΕ.Δ. το αργότερο σε δύο μήνες από τη διασταύρωση για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων, αποστέλλει τα στοιχεία του, καθώς και του οχήματός του στην αρμόδια Αστυνομική Αρχή, για να επιβάλει πρόστιμα και ποινές.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε