Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Wall Street Journal : ”Οι αγορές δεν πιστεύουν ότι μπορεί να “φτιάξουν” τα οικονομικά της Ελλάδας”

Το δημοσίευμα επικαλείται ανάλυση της Deutsche Bank, σύμφωνα με την οποία οι τιμές των ελληνικών ασφαλίστρων κιδύνου έναντι χρεοκοπίας, γνωστά ως CDS, υποδηλώνουν πιθανότητα 46% για μια αναδιάρθρωση τα επόμενα δύο χρόνια.
 

”Οι αγορές δεν πιστεύουν ούτε τους Έλληνες αξιωματούχους ούτε αυτούς της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σχετικά με το ότι δεν είναι στα σχέδια μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ότι υπάρχει σχέδιο ώστε να “φτιάξουν” τα χρηματοοικονομικά της Ελλάδας” γράφει η Wall Street Journal.
 
”Αυτοί που αντιτίθενται σε μια αναδιάρθρωση, έχουν καλά επιχειρήματα, ιδίως γιατί οι ευρωπαϊκές τράπεζες είναι εκτεθειμένες στο χρέος της Ελλάδας και χρειάζονται επανακεφαλαιοποίηση” είναι το σχόλιο του αρθρογράφου που επισημαίνει ότι θα προκαλούσε επίσης προβλήματα και για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.
 
Η JP Morgan επισημαίνει ότι μια τέτοια εξέλιξη θα αυξήσει την έκθεση των χωρών της ευρωζώνης στην Ελλάδα, στα 141,7 δις ευρώ μέχρι το τέλος του 2013.
 
”Το ρολόι χτυπάει για μια απόφαση σχετικά με το πώς θα χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα το 2012. Η αύξηση των ελληνικών αποδόσεων υποδηλώνει ότι οι επενδυτές δεν περιμένουν να δουν τι θα γίνει. Αλλά δεδομένου ότι οι φόβοι μετάδοσης εάν γίνει επιμήκυνση ή αναδιάρθρωση, οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ίσως καταλήξουν απλώς στο να χορηγήσουν επιπλέον κεφάλαια στην Ελλάδα”.
 
Διαβάστε επίσης :
 

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε