Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Wall Street Journal: αναπόφευκτο ένα νέο ελληνικό κούρεμα

Wall Street Journal: αναπόφευκτο ένα νέο ελληνικό κούρεμα

Η ελληνική οικονομία καταρρέει πιο γρήγορα απ’ ότι μπορεί η ευρώπη να αντιδράσει λέει η εφημερίδα και τονίζει με νόημα ότι όσο μένει ανοιχτό το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ελλάδας, μια έξοδος δηλαδή απ’ το ευρώ, τόσο πιο κοντά ερχόμαστε σε ένα νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Επί της ουσίας η αμερικανική εφημερίδα λέει πως και οι πιέσεις του ΔΝΤ προς αυτή την κατεύθυνση είναι. Ουσιαστικά η μη αποδοχή 2 δισεκατομμυρίων εκ των μέτρων στο ίδιο συμπέρασμα οδηγεί με βάση το δημοσίευμα, έτσι αναφέρει η Wall Street Journal η διαγραφή χρέους του επίσημου τομέα μάλλον θα γίνει αποδεκτή από τη ΕΕ και την ΕΚΤ εάν το ενδεχόμενο ελληνικής εξόδου από το ευρώ παραμείνει στα τραπέζι.

«Είναι όλο και πιο δύσκολο να αρνηθεί κανείς ότι η οικονομία στην Ελλάδα καταρρέει πιο γρήγορα από ό, τι η Ευρώπη μπορεί να επιδιορθώσει. Η προσπάθεια διάσωσης έχει αφήσει τώρα τους ανθρώπους της Ελλάδα με πέντε συνεχόμενα χρόνια ύφεσης και η ανεργία των νέων βρέθηκε τον Αύγουστο στο 55,4% το υψηλότερο επίπεδο στην ΕΕ, ξεπερνώντας την Ισπανία για πρώτη φορά», σημειώνει η εφημερίδα.

Η Wall Street Journal βλέπει και ένα «σημείο ελπίδας» στο σκέλος του προϋπολογισμού, επισημαίνοντας πως το 2013 αναμένεται πρωτογενές πλεόνασμα, το πρώτο από το 2002, δηλαδή, η κυβέρνηση θα χρειαστεί να δανειστεί χρήματα μόνο για να καταβάλει τόκους για το προ-υπάρχον χρέος της.

Διαβάστε επίσης:
Reuters: συμφωνία Πειραιώς Societe Generale για την Geniki

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε