Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Wall Street Journal:Φορολογική παράνοια στην Ελλάδα

Wall Street Journal:Φορολογική παράνοια στην Ελλάδα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 14.01.2013 | 11:46

Η Wall Street Journal τονίζει πως ''η Ελλάδα πρέπει να βγει από την παγίδα της τρόικας και πως η οικονομία δεν θα γίνει ανταγωνιστική τιμωρώντας τους φορολογούμενους''.

''Φύλλο και φτερό'' κάνει η Wall Street Journal το νέο φορολογικό νομοσχέδιο βάζοντας ως τίτλο στο άρθρο της ''ελληνική φορολογική παράνοια''.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ''η Ελλάδα επέβαλε μία ακόμη μεγάλη αύξηση της φορολογίας για να καθησυχάσει τους διεθνείς πιστωτές.Όμως η επιμονή των πιστωτών για ακόμη υψηλότερους φόρους δεν θα αυξήσει τις πιθανότητες να πάρουν τα χρήματά τους πίσω αφού η ελληνική οικονομία συρρικνώνεται εδώ και πέντε έτη.

Οι γειτονικές της χώρες όμως, αντιλαμβάνονται τα πλεονεκτήματα της χαμηλής φορολογίας. Η Βουλγαρία έχει φόρο επιχειρήσεων 10% και 10% φορολογία εισοδήματος και αναμένει φέτος ανάπτυξη 1,5%. Στην Τουρκία η φορολογία των επιχειρήσεων βρίσκεται στο 20%.

Ακούμε συνέχεια ότι η ελληνική οικονομία πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική και είναι αλήθεια. Αυτό όμως, δεν γίνεται τιμωρώντας τους φορολογούμενους. Η Ελλάδα πρέπει να βγει από την παγίδα της τρόικας και ο μόνος τρόπος να το κάνει αυτό είναι με μεταρρύθμιση που να επιβάλει ενιαίο φορολογικό συντελεστή''.

Διαβάστε επίσης :

   Διαδώστε αυτό το άρθρο