Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Χ. Φίσερ: “Να σταματήσουν οι επιπόλαιες εκτιμήσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ”

Χ. Φίσερ: “Να σταματήσουν οι επιπόλαιες εκτιμήσεις για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ”

Αν και η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας με δηλώσεις της είχε προκαλέσει πανικό ο πρόεδρος της Αυστρίας εμφανίστηκε υπέρ της Ελλάδας.

Να λυθούν τα προβλήματα και να διατηρηθεί η ευρωζώνη ακέραιη, με ένα καλό μέλλον, ζητά ο ομοσπονδιακός Πρόεδρος της Αυστρίας, Χάιντς Φίσερ, εκτιμώντας, συγχρόνως, πως είναι επιπόλαιο και λάθος να γίνονται προγνώσεις ως προς μια έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος και για το κατά πόσον θα μπορέσουν να την αντέξουν οι ευρωπαϊκές οικονομίες.

«Στόχος και επιθυμία μας είναι να λύσουμε τα προβλήματα και να κρατήσουμε ακέραια την ευρωζώνη, οδηγώντας την σε ένα καλό μέλλον και θα πρέπει να εργαστούμε σκληρά, ώστε οι εξελίξεις να είναι στη σωστή κατεύθυνση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Φίσερ, μιλώντας, το μεσημέρι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, στη Βιέννη, με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, ο οποίος πραγματοποιεί, από σήμερα, διήμερη επίσημη επίσκεψη εργασίας στην Αυστρία.

Ο Αυστριακός Πρόεδρος, εκφράζοντας τη «μεγάλη εκτίμησή» του προς την Ελλάδα και τους ανθρώπους της, που- όπως σημείωσε- είναι ισότιμοι με τους πολίτες άλλων χωρών, εξέφρασε την ευχή να υπάρξει μια θετική εξέλιξη και να σταματήσουν οι επιπόλαιες και, ως εκ τούτου, μη σοβαρές προγνώσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φέκτερ: Η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι μία λύση ακριβή – Κόσμος

“Κομανέτσι” η αυστριακή υπουργός Οικονομικών – Αγάπησε ξαφνικά την Ελλάδα – Κόσμος

Ακόμη και τη Μέρκελ εξόργισε η απειλή Φέκτερ να μας διώξει από την ΕΕ! – Κόσμος

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε