Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Χαλκόρ: Προσπάθεια για να μην ..τριτώσουν οι ζημιές

Χαλκόρ: Προσπάθεια για να μην ..τριτώσουν οι ζημιές

H εταιρεία τα τελευταία δύο χρόνια εμφανίζει ζημιές.

Η διατήρηση θετικών ταμειακών ροών και η σταθεροποίηση του καθαρού δανεισμού στα επίπεδα του 2009 αποτελούν την κύρια προτεραιότητα της διοίκησης της Χαλκόρ (όμιλος Βιοχάλκο) και το 2010 σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας κατά τη διάρκεια παρουσίασης στην ΕΘΕ.
 
Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου υποχώρησε πέρσυ στα 402 εκατ. ευρώ από 424 εκατ. ευρώ το 2008, ενώ η μείωση του κεφαλαιου κίνησης λόγω της βέλτισης διαχείρισης των αποθεμάτων συνέβαλε στην επίτευξη θετικών ταμειακών ροών από λειτουργικές δραστηριότητες ύψους 47,8 εκατ. ευρώ. 

Οπως ανέφεραν τα στελέχη της διοίκησης, το πρώτο τρίμηνο του 2010 η ζήτηση για τα προιόντα της εταιρείας (αλουμίνιο, χαλκός) έχει ανακάμψει, κυρίως στο εξωτερικό από όπου προέρχεται το 70% των εργασιών της. Βεβαίως, τα περιθώρια κέρδους στην Ελλάδα είναι υψηλότερα και τυχόν άνοδος της ζήτησης και στην Ελλάδα μπορεί να αλλάξει άρδην τα μεγέθη της εταιρείας, αλλά η συρρίκνωση της οικοδομικής δραστηριότητας δεν προιοδεάζει μια τέτοια εξέλιξη.

Σχετικά με τη θυγατρική Ελληνικά Καλώδια, η διοίκηση ανέφερε πως η δυνατότητα παραγωγής καλωδίων υψηλής τάσης θα ευνοήσει την εταιρεία ενόψει των επενδύσεων σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).Το 2009 ο όγκος πωλήσεων της εταιρείας μειώθηκε κατά 26,7% ως απόρροια της επιβράδυνσης της οικονομικής ανάπτυξης και της συρρίκνωσης της οικοδομικής δραστηριότητας.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε