Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Χαμόγελα στην ελληνική αγορά ομολόγων – “Αγοράστε ελληνικά ομόλογα”, λένε τώρα ξένοι οίκοι!

Χαμόγελα στην ελληνική αγορά ομολόγων – “Αγοράστε ελληνικά ομόλογα”, λένε τώρα ξένοι οίκοι!

‘Ενα θετικό νέο για την ελληνική οικονομία έρχεται αυτή την φορά από την αγορά ομολόγων. Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων σημείωσαν τη μεγαλύτερη άνοδο στην Ευρώπη!

Αυτό γιατί  οι επενδυτές εκτιμούν ότι τα πολύ υψηλά επιτόκια των ελληνικών τίτλων είναι ελκυστικά, παρά τους φόβους τους για το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του χρέους.

Όπως γράφει το Bloomberg, οι επενδυτές κέρδισαν λεφτά από τα ελληνικά ομόλογα για πρώτη φορά μετά το τρίτο τρίμηνο του 2009, με αποδόσεις της τάξεως του 3,9% στο τρίμηνο μέχρι τις 29 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του ίδιου του ειδησεογραφικού δικτύου και της European Federation of Financial Analyst Societes.

Το spread στα 10ετή ελληνικά ομόλογα διαμορφώνεται στις 812 μονάδες βάσης (και στις 770 μονάδες στα CDS), επίπεδο το οποίο είναι το υψηλότερο μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης.

Σε ό,τι αφορά τα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS), η Ελλάδα είναι στη δεύτερη θέση, παγκοσμίως, του σχετικού καταλόγου, μετά τη Βενεζουέλα με 772 μονάδες βάσης

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι Goldman Sachs, HSBC, ING και Societe Generale, συνιστούν στους πελάτες τους να αγοράσουν ελληνικά ομόλογα.

Ειδικότερα, Goldman Sachs και HSBC συνιστούν την αγορά 30ετών ελληνικών ομολόγων, με τις τιμές τους να είναι ειναι λίγο πάνω από το 50% της ονομαστικής τους αξίας, ενώ η Societe Generale προτείνει την αγορά 3ετών ομολόγων, εκτιμώντας ότι το ράλι στα διετή ομόλογα θα επεκταθεί και στις μεγαλύτερες λήξεις.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε