Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Χάνει έδαφος το ευρώ έναντι του δολαρίου

Χάνει έδαφος το ευρώ έναντι του δολαρίου

Ανοδικά κινείται το απόγευμα το δολάριο έναντι του ευρώ, μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ.

Το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν το απόγευμα στα 1,3332 δολ. από το επίπεδο των 1,3405 δολ. που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,3431 δολάρια.

Στην αμερικανική οικονομία προστέθηκαν τον Οκτώβριο άλλες 204.000 νέες θέσεις εργασίας – πολύ περισσότερες από αυτές που προέβλεπαν όλοι σχεδόν οι αναλυτές – διευκολύνοντας έτσι την Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα Fed, να περιορίσει “την κοπή νέου” χρήματος. Υπενθυμίζεται ότι κάθε μήνα η Fed διοχετεύει στην αγορά νέο χρήμα (85 δισ. ευρω) αποσύροντας ομολόγα και έντοκα γραμμάτια. Η επόμενη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής που αποφασίζει τη νομισματική πολιτική της Fed είναι προγραμματισμένη στις 17 Δεκεμβρίου.

Την αναπροσαρμογή της νομισματικής πολιτικής σε μία πιο συσταλτική κατεύθυνση, διευκολύνει επίσης και η επιτάχυνση του ρυθμού μεγέθυνσης της αμερικανικής οικονομίας στο τρίτο τρίμηνο του έτους.

Στη δευτερογενή αγορά ομολόγων στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 3 εκατ. ευρώ οι οποίες στο σύνολο τους αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του νέου 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 8,08% από 7,98% που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 1,76% να διαμορφωθεί στο 6,32% από 6,30% που έκλεισε χθες.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαίνονταν στο 0,53%, στη διάρκεια των 9 μηνών κυμαίνονταν στο 0,44%, το εξάμηνο διαμορφώθηκε στο 0,34%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο 0,224%, ενώ στο μήνα το επιτόκιο κυμαίνονταν στο 0,129%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε