Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Χάος σε Ισπανία και Ιταλία, πανηγύρια στη Γερμανία

Χάος σε Ισπανία και Ιταλία, πανηγύρια στη Γερμανία

Ρεκόρ … πτώσης σημείωσε η απόδοση των Γερμανικών ομολόγων λόγω μεγάλης ζήτησης καθώς οι επενδυτές εν μέσω κρίσης αναζητούν ασφαλές καταφύγιο για τα χρήματά τους.

Η απόδοση των γερμανικών ομολόγων έπεσε 3 μονάδες βάσης, στο 1,13%. Την ίδια ώρα τα spreads της Ισπανίας εκτινάσσονται στο 7,5% μετά και την ανακοίνβωση της επαρχίας Μούρθια ότι θα ζητήσει οικονομική βοήθεια.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται όμως το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ιταλίας.

Σε όλη την Ευρώπη ο τραπεζικός τομέας παρουσιάζει μεγάλη πτώση στα χρηματιστήρια όμως στη γειτονική μας Ιταλία οι μετοχές των ιταλικών τραπεζών υποχώρησαν σημαντικά, με αποτέλεσμα την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των μεγαλύτερων πιστωτικών ιδρυμάτων της χώρας –της UniCredit και της Intesa– καθώς οι τιμές τους μειώθηκαν περίπου 5%, ξεπερνώντας την πτώση των τιμών των μετοχών του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου.

Η διαπραγμάτευση των μετοχών της τρίτης μεγαλύτερης ιταλικής τράπεζας –της Monte dei Paschi di Siena– καθώς και των Banco Popolare και Mediobanca ανεστάλη επίσης.

Παράλληλα το spread των 10ετών ιταλικών τίτλων έναντι των αντίστοιχων γερμανικών να φθάνει στις 528 μονάδες βάσης (5,28 εκατοστιαίες μονάδες), νέο υψηλό από τις αρχές Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης:
-4,44% η Αθήνα -Στο 1,20 το ευρώ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε