Παρασκευή, 29 Μαρ.
22oC Αθήνα

Χαράτσι σε όλους για τις συντάξεις – Πιέσεις και για νέα μείωση

Χαράτσι σε όλους για τις συντάξεις – Πιέσεις και για νέα μείωση

Με το θέμα της μείωσης των δαπανών, θέμα μείωσης για μια ακόμη φορά των συντάξεων να είναι αυτό που μαζί με τη μείωση των μισθών που ακόμη δεν έχουν περικοπεί στο Δημόσιο να είναι οι πρώτες “καυτές πατάτες” για την επόμενη κυβέρνηση

όλα δείχνουν πως ούτε τις μειώσεις πρόκειται να αποφύγουμε, αλλά ούτε και το νέο χαράτσι μέσω εφορίας για την αύξηση των εσόδων των ταμείων.

Όπως είπε ο υπουργός εργασίας, για την ακρίβεια όπως άφησε να εννοηθεί, θα πρέπει να τονωθούν τα έσοδα μέσω φορολόγησης.

Με λίγα λόγια νέος ειδικός φόρος … υπέρ συντάξεων που θα πληρώνουν όλοι θα έρθει να καλύψει τη ζημιά από τη μείωση των εισφορών και την αύξηση της ανεργίας που έφερε τα Ταμεία ένα βήμα πριν το κραχ.

Ενώ δηλαδή οι εισφορές των εργαζόμενων είναι αυτές που χρηματοδοτούν αυτή τη στιγμή τα ταμεία, θα προστεθούν σε αυτά τα έσοδα και οι κρατήσεις άλλου τύπου μέσω ειδικού φόρου που θα σχεδιαστεί και μάλιστα άμεσα καθώς εκτός απ’ τους δανειστές μας πιέζουν και οι εταίροι.

Οι επόμενοι δυο-τρεις μήνες είναι κρίσιμοι. Πρέπει όλα τα προγράμματα να ακολουθηθούν κατά γράμμα. Ως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν περικοπεί δαπάνες ύψους 1,3 δισ. Στόχος που εαν δεν επιτευχθεί θα φέρει ταυτόχρονα και μειώσεις αλλά και μαζί και τον νέο φόρο για τη στήριξη των Ταμείων.

Διαβάστε επίσης:
Κουτρουμάνης: Δεν υπάρχει θέμα περικοπής 13ου και 14ου μισθού

Πέταξαν 7,6 δισ. στα σκουπίδια!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε