Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λίγα Σύννεφα 10 Αθήνα Αναλυτικά

Χαριστική βολή στα έσοδα από τις εκλογές

Χαριστική βολή στα έσοδα από τις εκλογές
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.05.2012 | 14:13
Πρώτη δημοσίευση: 04.05.2012 | 13:50

Ο Απρίλιος ήταν απογοητευτικός για τα έσοδα και μεγάλο ρόλο έπαιξε η προεκλογική περίοδος.

Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία και στα δημόσια οικονομικά έχει επιδεινωθεί και δείκτες όπως αυτοί της οικοδομής και της παραγωγής.

Το κράτος δεν δουλεύει με τους ίδιους ρυθμούς και οι πολίτες ακόμα και αυτή την δύσκολη προεκλογική περίοδο δεν σπεύδουν για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και οι φοφοεισπρακτικοί μηχανισμοί έχουν παραλύσει με αποτέλεσμα τα έσοδα του κράτους να έχουν πέσει κατά 5% περίπου τον μήνα Απρίλιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2011.

Ακόμα πιο ανησυχητικά, είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι το πρώτο τετράμηνο του έτους τα έσοδα παραμένουν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.

Αυτό σημαίνει ότι για να καλυφθεί το κενό θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις τους επόμενους μήνες στην αποπληρωμή, όπου γίνεται των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες.

Εκεί που αναμένεται να είναι εκρηκτική η κατάσταση είναι στις δαπάνες του ΟΑΕΔ. Οσο αυξάνεται η ανεργία και παρά το γεγονός ότι εχει μειωθεί το επίδομα οι δαπάνες αυξάνονται. 

Κάποιοι εκτιμούν ότι για το 2012 το ποσοστό της ύφεσης θα είναι πάνω από 5,5% τη στιγμή που το μνημόνιο 2 προβλέπει ύφεση 4,5% και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος 5%.
Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Δώρο Χριστουγέννων και παροχή μητρότητας από τον ΟΑΕΔ Δώρο Χριστουγέννων και παροχή μητρότητας από τον ΟΑΕΔ
  2. Δώρο Χριστουγέννων: Υπολογίστε το online - Πότε θα καταβληθεί [pic] Δώρο Χριστουγέννων: Υπολογίστε το online - Πότε θα καταβληθεί [pic]
  3. ΟΑΕΔ: Πότε θα πληρωθεί το Δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα ανεργίας ΟΑΕΔ: Πότε θα πληρωθεί το Δώρο Χριστουγέννων και το επίδομα ανεργίας
  4. Δώρο Χριστουγέννων: Έτσι θα υπολογίστε online τι δικαιούστε [pic] Δώρο Χριστουγέννων: Έτσι θα υπολογίστε online τι δικαιούστε [pic]
  5. ΟΑΕΔ - Δώρο Χριστουγέννων: Υπολογίστε online τι δικαιούστε [pic] ΟΑΕΔ - Δώρο Χριστουγέννων: Υπολογίστε online τι δικαιούστε [pic]
  6. ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης για 10.000 άνεργους ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα ενίσχυσης για 10.000 άνεργους
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook