Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ 7 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χαριστική βολή στα έσοδα από τις εκλογές

Χαριστική βολή στα έσοδα από τις εκλογές
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.05.2012 | 14:13
Πρώτη δημοσίευση: 04.05.2012 | 13:50

Ο Απρίλιος ήταν απογοητευτικός για τα έσοδα και μεγάλο ρόλο έπαιξε η προεκλογική περίοδος.

Η κατάσταση στην πραγματική οικονομία και στα δημόσια οικονομικά έχει επιδεινωθεί και δείκτες όπως αυτοί της οικοδομής και της παραγωγής.

Το κράτος δεν δουλεύει με τους ίδιους ρυθμούς και οι πολίτες ακόμα και αυτή την δύσκολη προεκλογική περίοδο δεν σπεύδουν για την ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και οι φοφοεισπρακτικοί μηχανισμοί έχουν παραλύσει με αποτέλεσμα τα έσοδα του κράτους να έχουν πέσει κατά 5% περίπου τον μήνα Απρίλιο σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2011.

Ακόμα πιο ανησυχητικά, είναι τα στοιχεία που δείχνουν ότι το πρώτο τετράμηνο του έτους τα έσοδα παραμένουν στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.

Αυτό σημαίνει ότι για να καλυφθεί το κενό θα υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες καθυστερήσεις τους επόμενους μήνες στην αποπληρωμή, όπου γίνεται των οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες.

Εκεί που αναμένεται να είναι εκρηκτική η κατάσταση είναι στις δαπάνες του ΟΑΕΔ. Οσο αυξάνεται η ανεργία και παρά το γεγονός ότι εχει μειωθεί το επίδομα οι δαπάνες αυξάνονται. 

Κάποιοι εκτιμούν ότι για το 2012 το ποσοστό της ύφεσης θα είναι πάνω από 5,5% τη στιγμή που το μνημόνιο 2 προβλέπει ύφεση 4,5% και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος 5%.
Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. ΕΦΚΑ: Θα παρακρατείται ποσοστό 2% από τα έσοδα! ΕΦΚΑ: Θα παρακρατείται ποσοστό 2% από τα έσοδα!
  2. ΟΓΑ - Κοινωνικός τουρισμός: Από τα ΚΕΠ τα αδιάθετα δελτία ΟΓΑ - Κοινωνικός τουρισμός: Από τα ΚΕΠ τα αδιάθετα δελτία
  3. ΟΑΕΔ: Προσλήψεις ανέργων με επιδότηση μισθού - Από σήμερα οι αιτήσεις ΟΑΕΔ: Προσλήψεις ανέργων με επιδότηση μισθού - Από σήμερα οι αιτήσεις
  4. ΟΑΕΔ: Προγράμματα πρόσληψης 15.000 ανέργων - Από αύριο οι αιτήσεις ΟΑΕΔ: Προγράμματα πρόσληψης 15.000 ανέργων - Από αύριο οι αιτήσεις
  5. ΟΑΕΔ: Αυξήθηκε η ανεργία τον Ιανουάριο - Μεγάλα θύματα οι γυναίκες ΟΑΕΔ: Αυξήθηκε η ανεργία τον Ιανουάριο - Μεγάλα θύματα οι γυναίκες
  6. Θέσεις μαθητευόμενων σε επιχειρήσεις με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη - Όλες οι λεπτομέρειες Θέσεις μαθητευόμενων σε επιχειρήσεις με πλήρη ασφαλιστική κάλυψη - Όλες οι λεπτομέρειες
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook