Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Χαρίτσης: Το 2017 διοχετεύουμε στην πραγματική οικονομία πάνω από 7 δισ. ευρώ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

«Η ελληνική οικονομία έχει άμεση ανάγκη από μεγάλες επενδύσεις και ρευστότητα», τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Ειδήσεις Σαββατοκύριακο” και υπογραμμίζει ότι «το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι η βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη, στηριγμένη σε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο που θα αξιοποιεί τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα της χώρας».

«Δουλεύουμε εντατικά για να έχουμε γρήγορη και ουσιαστική ανάκαμψη που θα μας επιτρέψει να λειάνουμε τις δύσκολες πτυχές της συμφωνίας, ακόμη και να επαναδιαπραγματευτούμε ορισμένες από αυτές, αποδεικνύοντας ότι μπορούμε να επιτυγχάνουμε τους στόχους, χωρίς νέες περικοπές και επιβαρύνσεις για το κοινωνικό σύνολο», επισημαίνει ο κ. Χαρίτσης και εκφράζει τη βεβαιότητα ότι τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν, «σε πείσμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, γιατί και κοινωνικά δίκαια είναι και ενισχύουν την ανάπτυξη».
Ο αναπληρωτής υπουργός δηλώνει ότι «το 2017 διοχετεύουμε στην πραγματική οικονομία πάνω από 7 δισ. ευρώ, μέσα από τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, τον νέο αναπτυξιακό νόμο και τα σύγχρονα ταμεία που δημιουργήσαμε, αλλά και τις συμφωνίες που πετύχαμε με διεθνείς οργανισμούς, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για τη χρηματοδότηση μεγάλων έργων και επενδύσεων» και προσθέτει ότι «σε συνδυασμό με τη συμφωνία για τη διευθέτηση του χρέους, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για ουσιαστική και διατηρήσιμη ανάπτυξη φέτος και τα επόμενα χρόνια».
Τέλος, ο κ. Χαρίτσης εκτιμά ότι «ενδεχόμενη επίλυση του Κυπριακού, με δίκαιο και βιώσιμο τρόπο, θα είναι επωφελής για όλη την περιοχή» και θα «επιτρέψει τη διενέργεια στρατηγικών επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας και όχι μόνο, δίνοντας σημαντική ώθηση στην οικονομία».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε