Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ 13 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Χρεωκοπεί ισπανικός κολοσσός αγοραπωλησίας ακινήτων

Χρεωκοπεί ισπανικός κολοσσός αγοραπωλησίας ακινήτων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 29.06.2010 | 08:48
Πρώτη δημοσίευση: 28.06.2010 | 18:04

Οι μεσιτικές εταιρίες στην Ισπανία το τελευταίο διάστημα αγωνίζονται να βρουν αγοραστές για περίπου 1 εκατομμύρια οικήματα

Μια μεγάλη ισπανική εταιρία αγοροπωλησίας ακινήτων αναμένεται να κηρύξει πτώχευση, μετά την απόρριψη του οικονομικού της σχεδιασμού από μια ομάδα περίπου 15 τραπεζών που έχουν αναλάβει το χρέος της των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρουν δημοσιογραφικές πληροφορίες. 

Η πτώχευση της εταιρίας "Sacresa" , η οποία έχει την έδρα της στη βορειοανατολική περιοχή της Καταλονίας, είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρία που καταρρέει στο χώρο των ακινήτων, μετά από τις "Martunsa-Fadesa" και "Habitat" το 2008.

Η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων στην Ισπανία συνέβαλε ουσιαστικά στην εμβάθυνση της ύφεσης της χώρας, της μεγαλύτερης των τελευταίων δεκαετιών, οξύνοντας τις συνέπειες τις παγκόσμιας κρίσης. 

Οι μεσιτικές εταιρίες στην Ισπανία το τελευταίο διάστημα αγωνίζονται να βρουν αγοραστές για περίπου 1 εκατομμύρια οικήματα, παρά την κάθετη μείωση της τιμής πώλησης των ακινήτων.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook