Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Χρηματιστήριο: Τι θα γίνει σήμερα; Τι προβλέπουν οι αναλυτές;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πολλά θα κριθούν για το μέλλον της αγοράς σε επίπεδο τραπεζών. Αρκετά “βαριά χαρτιά” που φάνηκαν να αντέχουν στο χθεσινό κραχ που έφτασε στο 16% όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουν να αντέχουν. Η συμφωνία με τους δανειστές επηρεάζει όσο τίποτε άλλο το χρηματιστήριο.

Κλειδί σε ό,τι αφορά στις εξελίξεις γύρω από τις τράπεζες θα αποτελέσει η ανακεφαλαιοποίηση που πέφτει σήμερα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με το κουαρτέτο των δανειστών. Μια καλή είδηση που θα επαναφέρει την ηρεμία κρίνεται άμεσα αναγκαία.

Ωστόσο κύκλοι της αγοράς σε ό,τι αφορά στο χρηματιστήριο αναμένουν τουλάχιστον ακόμη 2 με 3 ημέρες αστάθειας και πιέσεις σε πολλές μετοχές.

Είναι ενδεικτικό ότι κατά το χθεσινό κραχ ήταν εκατομμύρια οι μετοχές που παρά το limit down έμειναν στα αδιάθετα, γεγονός που δείχνει πολλά και για τη σημερινή συνεδρίαση.

Η χθεσινή εικόνα του χρηματιστηρίου θύμιζε εκείνη του 1987 και του διεθνούς κραχ και όλοι σήμερα κρατούν την ανάσα τους, καθώς ειδικά σε ό,τι αφορά στις τράπεζες χάθηκαν μονομιάς τα ποσά της προηγούμενης ανακεφαλαιοποίησής τους
Το κλίμα για σήμερα δεν είναι καλό. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ξένοι κυρίως επενδυτές είναι διατεθειμένοι να ρίξουν τα χαρτιά τους ακόμη και στο μισό της αξίας προκειμένου να μην χάσουν όλο το ύψος της επένδυσης που είχαν κάνει.
Πληροφορίες που μόνο καλές δεν είναι ενόψει και της σημερινής συνεδρίασης.

Ωστόσο εκτός από τις τράπεζες που κλείδωσαν στο -30% υπήρξαν και “χαρτιά” που άντεξαν όπως η αεροπορία Αιγαίου με απώλειες μόλις 0,49% στα 6,15 ευρώ η Μοτορ Οίλ με πτώση λίγο πάνω από 6% όπως και ο ΟΛΘ και ο ΟΛΠ με απώλειες από 4 ως 7%.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε