Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Yahoo: Τι θα γίνει αν η Ελλάδα καταρρεύσει;

Yahoo: Τι θα γίνει αν η Ελλάδα καταρρεύσει;

Στην πρώτη σελίδα ενός από τα πιο δημοφιλή site του κόσμου, του Yahoo! φιγουράρει η χώρα μας

 η οποία βρίσκεται στην δίνη της χειρότερης οικονομικής κρίσης.

Το Yahoo! αναδημοσιεύει από την εφημερίδα USNEWS τα εξής:

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο έλληνας πρωθυπουργός, βρέθηκε στις ΗΠΑ για να περάσει το εξής μήνυμα: Κινδυνεύουμε όλοι. Η χρηματοπιστωτική κρίση που απειλεί την ελληνική οικονομία και την σταθερότητα της ΕΕ επηρεάζει και τα συμφέροντα των ΗΠΑ”.

Στη συνέχεια το δημοσίευμα, το οποίο αναφέρει οτι ο έλληνας πρωθυπουργός γεννήθηκε στις ΗΠΑ, τονίζει οτι ο κ. Παπανδρέου παρομοίασε την τωρινή κρίση με το κραχ του ’29.

Ωστόσο, λέει το δημοσίευμα, ο δρόμος από την Ελλάδα στις ΗΠΑ δεν είναι ευθύς.

Η ΕΕ ελπίζει να περιορίσει το πρόβλημα της Ελλάδας για να μην εξαπλωθεί σε όλη την Ευρωζώνη αλλά και να μην περάσει τον Ατλαντικό.

Αφού κάνει μια αναδρομή στην κρίση και στα στοιχεία που δίνονταν από την προηγούμενη κυβέρνηση λέει οτι αν η Ελλάδα καταρρεύσει τότε θα ήταν πιθανό να ξαναφέρει μια νέα οξεία οικονομική κρίση.

Μια κατάρρευση της Ελλάδας θα μπορούσε να χτυπήσει τις ΗΠΑ σε έναν από τους πιο νευραλγικούς τομείς της οικονομίας, τις εξαγωγές.

Το δημοσίευμα καταλήγει ρίχνοντας το μπαλάκι στην ΕΕ η οποία φαντάζει όπως γράφει αναποφάσιστη για το τι πρέπει να κάνει.

Και περιγράφει το χειρότερο δυνατό σενάριο για την χώρα μας λέγοντας οτι ακόμα και αν η Ευρώπη βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα αυτό δεν σημαίνει οτι οι ξένοι επενδυτές θα σταματήσουν να αποσύρουν τα κεφάλαιά τους από την Ελλάδα. Προσθέτει μάλιστα οτι ο κίνδυνος να βρεθεί η Ελλάδα εκτός ευρωζώνης δεν εχει εξαλειφθεί πλήρως.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε