Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ύμνοι Γερμανών για την Ελλάδα – Απόβαση τουριστών σε Ρόδο, Κρήτη, Κω

Ύμνοι Γερμανών για την Ελλάδα – Απόβαση τουριστών σε Ρόδο, Κρήτη, Κω

Κάτι περισσότερο από θετικά είναι τα μηνύματα για την Ελλάδα από την παγκόσμια έκθεση τουρισμού. Το ελληνικό comeback στον τουρισμό είναι ένα από τα σημαντικότερα θέματα στο Βερολίνο.

Μπορεί φέτος να είναι η Ινδονησία η τιμώμενη χώρα, ωστόσο την «τιμητική» της είχε η Ελλάδα. Και δεν ήταν μόνο η προχθεσινή επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στο ελληνικό περίπτερο που έστρεψε τα φώτα της δημοσιότητας στον ελληνικό τουρισμό, αλλά και οι αισιόδοξες ανακοινώσεις των μεγάλων Tour Operator.

Οι μεγάλοι τουριστικοί όμιλοι της Γερμανίας διαπιστώνουν αύξηση των κρατήσεων για «πακέτα» θερινών διακοπών. Και όπως επισήμανε στην Deutsche Welle η εκπρόσωπος του ομίλου TUI, Κατρίν Σπιχάλα: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι το καλοκαίρι του 2013 η Ελλάδα γιορτάζει ένα εντυπωσιακό comeback. Πέρσι το ελληνικό τουριστικό προϊόν είχε μια δύσκολη αρχή, ως συνέπεια αρνητικής ειδησεογραφίας και της συζήτησης για την οικονομική κρίση, που προκάλεσαν αβεβαιότητα στους γερμανούς τουρίστες. Η συνέχεια ήταν καλύτερη, ενώ φέτος διαπιστώνουμε ότι η σεζόν άρχισε πολύ καλά. Οι κρατήσεις έχουν θετικό πρόσημο και αυξάνονται κάθε εβδομάδα».

«Το καλοκαίρι του 2013 η Ελλάδα γιορτάζει ένα εντυπωσιακό comeback»
Σύμφωνα με την Κατρίν Σπιχάλα, τις τελευταίες εβδομάδες το ποσοστό της αύξησης των κρατήσεων στο πεδίο του «Early Booking» είναι διψήφιο. Και όλα δείχνουν ότι μέχρι τον Μάρτιο το ποσοστό των κρατήσεων θα φτάσει εκείνο του 2011.

«Πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα έχει φέτος ισχυρή παρουσία στον τουρισμό. Για την TUI εξακολουθεί να είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Γερμανών. Εξακολουθεί να κατέχει την τρίτη θέση στο πεδίο των κρατήσεων. Και έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη στην Ελλάδα», τονίζει η κα Σπιχάλα, προσθέτοντας ότι στις προτιμήσεις των πελατών της TUI προηγούνται φέτος η Ρόδος, η Κρήτη και η Κως.

Την εμπιστοσύνη του στο ελληνικό τουριστικό προϊόν εκφράζει και ο Σόρεν Χάρτμαν. Ο γενικός διευθυντής του ομίλου REWE-Touristik, δεν έπαψε να πιστεύει στην Ελλάδα, ακόμη και όταν εξαιτίας της αρνητικής ειδησεογραφίας οι κρατήσεις για ελληνικούς προορισμούς κατέρρεαν. «Παρατηρώντας την πορεία των κρατήσεων τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, διαπιστώνουμε μεγάλη αύξηση σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αυτό σημαίνει σε τελική ανάλυση ότι η Ελλάδα αυτή τη χρονιά θα ανήκει στους κερδισμένους».

Προς το παρόν η REWE-Touristik καταγράφει μονοψήφια αύξηση, ωστόσο διψήφιο είναι το ποσοστό των κρατήσεων για την Κρήτη, διευκρινίζει ο κ. Χάρτμαν και προσθέτει ότι η συνέχεια θα είναι καλύτερη για πολλούς ελληνικούς προορισμούς.
Σχετίζεται η αύξηση των κρατήσεων με πτώση των τιμών στα ελληνικά πακέτα;
«Όχι» λέει απερίφραστα ο Σόρεν Χάρτμαν.

«Οι τιμές έμειναν σταθερές, απλά σημειώθηκαν αλλαγές σε αυτό που λέμε δομή της ζήτησης. Είναι λιγότερα τα αρνητικά δημοσιεύματα για την Ελλάδα και περισσότερα για την Αίγυπτο, με συνέπεια να καταγράφεται μείωση του ενδιαφέροντος για τη δεύτερη. Η ελληνική επιστροφή λοιπόν δεν σχετίζεται με μείωση των τιμών, αλλά έχουμε να κάνουμε με μια ομαλή, μια φυσιολογική ζήτηση», καταλήγει ο διευθυντής της REWE-Touristik.

ΠΗΓΗ: DEUTSCHE WELLE

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Μέρκελ ”αβαντάρει” τον ελληνικό τουρισμό

Κεφαλογιάννη: Από τον ελληνικό τουρισμό η ώθηση για νέο ξεκίνημα στην οικονομία

Spiegel: εκρηκτικό καλοκαίρι στην Ελλάδα

Στα 10 δισ. ευρώ τα έσοδα από τον τουρισμό το 2012

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε