Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Υπεγράφη η συμφωνία για το πρόγραμμα JESSICA της Επενδυτικής Τράπεζας

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος υπέγραψε την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012, την Επιχειρησιακή Συμφωνία για τη δημιουργία Ταμείου Αστικής Ανάπτυξης του Προγράμματος JESSICA, συνολικού ύψους €50 εκ, χωρίς να υπολογίζεται η μόχλευση ιδιωτικών κεφαλαίων.

Το JESSICA είναι μια νέα χρηματοδοτική τεχνική και υποστηρίζεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με την ΕΤΕπ και το Υπουργείο Ανάπτυξης. Αφορά στην αξιοποίηση μέρος των πόρων, οι οποίοι έχουν κατανεμηθεί στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας μέσω του ΕΣΠΑ, με σκοπό την προώθηση βιώσιμων επενδύσεων στον τομέα της αστικής ανάπτυξης, υπό τη μορφή επιστρεπτέων χρηματοδοτήσεων.

Η Συμφωνία υπογράφτηκε στο Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος, η οποία συμμετείχε στο διαγωνισμό και επιλέχθηκε για τη δημιουργία Ταμείου Χαρτοφυλακίου στις περιφέρειες του Β. Αιγαίου – Ανατολικής Μακεδονίας- Δυτικής Μακεδονίας και Ηπείρου.

Το Ταμείο Αστικής Ανάπτυξης της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος θα μπορεί να συνεισφέρει χρηματοδότηση ή/και κεφαλαιουχική συμμετοχή, διαχειριζόμενο έργα αστικής ανάπλασης σε Δήμους και Περιφέρειες, με τη μέθοδο των Συμπράξεων Δημόσιου & Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Επιλέξιμα έργα θα μπορούσαν να είναι ύδρευση – αποχέτευση, επεξεργασία σκουπιδιών, ανακύκλωση, αφαλατώσεις, τουριστικά ακίνητα, ενέργεια – ΑΠΕ, αναπλάσεις υποβαθμισμένων περιοχών, τοπική συγκοινωνία – ακτοπλοΐα, επενδύσεις σε υψηλή τεχνολογία κλπ.

Από την πλευρά της Τράπεζας υπέγραψαν τη Σύμβαση οι κ.κ. Ν. Σαμούρης και Σ. Παπαδάτος, ενώ από την ΕΤΕπ ο αντιπρόεδρός της κ. Π. Σακελάρης. Στην τελετή ήταν παρόντες ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Θ. Μωραΐτης και εκπρόσωποι των Περιφερειών. Τη διοίκηση της Τράπεζας εκπροσώπησε ο κ. Κ. Βασιλακόπουλος, ο οποίος στην προσφώνηση του αφού ευχαρίστησε τον Υφυπουργό και τον Αντιπρόεδρο της ΕΤΕπ για την εμπιστοσύνη τους (προς την Τράπεζά μας) να διαχειριστεί ευρωπαϊκά επενδυτικά κεφάλαια, δεσμεύτηκε για τη στήριξη του Προγράμματος προσδοκώντας σε μια εποικοδομητική συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, καθώς και με τους επιτελείς του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος είναι μέλος της Marfin Egnatia Bank Υποκαταστήματος στην Ελλάδα της Marfin Popular Bank Public Co. Ltd, η οποία με έδρα την Κύπρο και ιστορία πέραν των 110 χρόνων, έχει εξελιχθεί σε ένα δυναμικό χρηματοοικονομικό οργανισμό με παρουσία σε δέκα χώρες: Κύπρο, Ελλάδα, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία, Σερβία, Μάλτα, Guernsey και Γραφείο Αντιπροσωπείας στην Κίνα.  Διατηρεί 439 καταστήματα και 8,464 προσωπικό (στοιχεία: 1/1/2012).

Η Τράπεζα προσφέρει υπηρεσίες σε ιδιώτες, επιχειρήσεις και μεγάλους οργανισμούς, υπηρεσίες διεθνούς τραπεζικής, υπηρεσίες συναλλάγματος και διαχείρισης διαθεσίμων, ηλεκτρονικής τραπεζικής, factoring, χρηματοδοτήσεων και χρηματοδοτικών μισθώσεων, ασφαλιστικές υπηρεσίες, χρηματοεπενδυτικές και διαχείρισης κεφαλαίων.
Με διεθνείς διακρίσεις, με τεχνολογική πρωτοπορία, με πελατοκεντρική προσέγγιση και ανθρωποκεντρική φιλοσοφία η Marfin Popular Bank είναι κάτι περισσότερο από Τράπεζα.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε