Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Υπέρ της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους η Credit Agricole

Ο Σιφλέ δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς από το Μιλάνο ότι αναμένει από τις ευρωπαϊκές αρχές να εξετάσουν την πιθανότητα αυτή σύντομα και τάχθηκε υπέρ αυτής.

Αρκετά ανώτερα στελέχη τραπεζών κρατών-μελών της Ευρωζώνης, περιλαμβανομένου του διευθύνοντος συμβούλου της γαλλικής Credit Agricole, Ζαν-Πολ Σιφλέ, τάχθηκαν υπέρ της ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων με νέα ομόλογα που θα έχουν περίοδο λήξης επτά χρόνια αργότερα.

«Εάν ελαφρύνουμε το βάρος του χρέους της Ελλάδας αυτό θα ωφελούσε την οικονομία της Ελλάδας κι επομένως και τους παράγοντες της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο Σιφλέ. «Είμαι υπέρ αυτού».

Αρκετά στελέχη τραπεζών στο Κένινγκσταϊν της Γερμανίας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη διάσκεψη του τομέα, εκφράστηκαν επίσης υπέρ μιας τέτοιας συμφωνίας.

«Οι τράπεζες και οι πιστωτές πρέπει να συμμετάσχουν» σε μια τέτοια συμφωνία, δήλωσε ο Καρλ-Γκέοργκ Άλτενμπουργκ, ανώτερο στέλεχος της JP Morgan στη Γερμανία.

Αρκετές από τις μεγάλες γερμανικές τράπεζες οι οποίες διαθέτουν ελληνικά ομόλογα ανήκουν εν μέρει στο κράτος, πράγμα που σημαίνει ότι το Βερολίνο έχει την δυνατότητα να επηρεάσει άμεσα τις αποφάσεις τους για το ελληνικό χρέος.

Στοιχεία της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (BIS) τα οποία δόθηκαν στην δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα δείχνουν ότι γερμανικές και γαλλικές τράπεζες είχαν τα περισσότερα ελληνικά ομόλογα από κάθε άλλο ξένο θεσμικό ή ιδιωτικό επενδυτή – αντίστοιχα 23 δισεκατομμύρια ευρώ και 15 δισεκατομμύρια ευρώ – περί τα τέλη του 2010.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε