Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Λίγα Σύννεφα 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Υπέρ της παράτασης αποπληρωμής του δανείου το ΔΝΤ

Υπέρ της παράτασης αποπληρωμής του δανείου το ΔΝΤ
ΦΩΤΟ REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 11.10.2010 | 17:23
Πρώτη δημοσίευση: 11.10.2010 | 17:23

Υπό προϋποθέσεις, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο «βλέπει» θετικά το ενδεχόμενο να παραταθεί η αποπληρωμή του δανείου που έχει χορηγηθεί στην Ελλάδα.

Ο πρόεδρος του ΔΝΤ, Ντομινίκ Στρος Καν, δεν έκρυψε ότι το Ταμείο είναι έτοιμο να παρατείνει την αποπληρωμή των δανείων που χορηγεί στην Ελλάδα στο πλαίσιο του πακέτου των 110 δισ. ευρώ, εφόσον κάνουν την ίδια κίνηση πρώτες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το αν θα χρειαστεί η παράταση αποπληρωμής των δανείων - πέραν της τριετίας που προβλέπει το Μνημόνιο Συνεργασίας της Ελλάδας με την ΕΕ και το ΔΝΤ - θα εξαρτηθεί από την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΔΝΤ, αναγνωρίζοντας το σπουδαίο -όπως είπε- έργο που συντελείται από την ελληνική κυβέρνηση και οδηγεί την ελληνική οικονομία εκτός της κρίσης.

Αντίθετα από τον επικεφαλής του ΔΝΤ, η Γερμανία δε συμφωνεί με την παράταση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων της Ελλάδας. Μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας, Μπέρτραντ Μπενόιτ δήλωσε ότι «δεν είμαστε υπέρ της παράτασης του χρονοδιαγράμματος αποπληρωμής», προσθέτοντας ότι μία τέτοια κίνηση σήμερα είναι πρόωρη και ότι »η Ελλάδα πρέπει να έχει μία καταγεγραμμένη επίδοση στην εφαρμογή του προγράμματος, όπως κάνει έως σήμερα".

«Αν το πρόγραμμα για τη μείωση του ελλείμματος εφαρμοστεί όπως έχει σχεδιαστεί, δεν θα υπάρχει ανάγκη παράτασης στο χρόνο εξόφλησης των δανείων. Είναι σημαντικό να μην υπάρχει απολύτως καμία αμφιβολία για την ποιότητα των στατιστικών», πρόσθεσε.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook