Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Υπέρ της χρήσης ταμειακών μηχανών οι πρατηριούχοι

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Για σύγχυση και αναπάντητα ερωτηματικά όσον αφορά στις αποφάσεις της κυβέρνησης για την αύξηση των φόρων στα καύσιμα κάνουν λόγο οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Πρατηριούχων, ενώ αρχικά διευκρινίστηκε με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα ισχύσει από τις 15 Μαρτίου, το σύστημα «Ήφαιστος» δούλεψε με τον αυξημένο συντελεστή για λίγες ώρες και επανήλθε αργότερα στον παλιό. 

Η ΠΟΠΕΚ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει στην εγκατάσταση ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων (εγκαταστάσεις φόρτωσης, βυτιοφόρα και πλοία μεταφοράς, πρατήρια υγρών καυσίμων) επισημαίνοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης «για τον απόλυτο έλεγχο της παράνομη διακίνησης καύσιμων, από την οποία προκύπτει απώλεια εσόδων με συντηρητικούς υπολογισμούς πάνω από 800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως». 

Καταγγέλλει επίσης τη μόνιμη εύκολη λύση που επιλέγουν ορισμένοι «να κατηγορούν τους βενζινοπώλες για δήθεν κερδοσκοπία καθώς η σταδιακή αύξηση των τιμών στα πρατήρια αντικατοπτρίζει το αυξημένο κόστος αντικατάστασης των αποθεμάτων που έχουν ήδη από σήμερα τα πρατήρια» και προσθέτει ότι «είναι οξύμωρο να κατηγορούνται οι βενζινοπώλες για τις τιμές την ώρα που η κυβέρνηση σε διάστημα ενός μήνα αύξησε τους φόρους στη βενζίνη περισσότερο από 27 λεπτά το λίτρο».

Τονίζει τέλος τις επιπτώσεις που θα έχει στο κόστος ζωής, το διαθέσιμο εισόδημα, την κατανάλωση και τα πρατήρια η αύξηση των φόρων καθώς για τη συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών το αυτοκίνητο δεν είναι είδος πολυτελείας αλλά ανάγκης.

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε