Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: «Πάγωμα» δόσης για 4 χρόνια και επιτόκιο 1,5%

Υπερχρεωμένα νοικοκυριά: «Πάγωμα» δόσης για 4 χρόνια και επιτόκιο 1,5%

Τις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμη η ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που θα αφορά ανέργους, πολύτεκνους, χρόνια πάσχοντες και όσους έχουν εισόδημα μέχρι 25.000€.

Στη ρύθμιση περιλαμβάνονται πάγωμα δόσεων, αλλά και ευνοϊκές ρυθμίσεις για αποπληρωμή χρεών, όπως δήλωσε υφυπουργός Θανάσης Σκορδάς, στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ.

Στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν όσοι έχουν ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 25.000 ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 32% τα τελευταία χρόνια, καθώς και ανεξάρτητα περιορισμών οι άνεργοι, οι πολύτεκνοι και οι χρόνια πάσχοντες.

Θα προβλέπει επίσης το «πάγωμα» της δανειακής δόσης για 4 χρόνια, την καταβολή μόνο της δόσης των τόκων με επιτόκιο 1,5%, χωρίς να υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη, και τη συμφωνία με το 50%+1 των πιστωτών, αντί του 100% που ισχύει τώρα, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Σκόρδας.

Η προωθούμενη ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά αφορά το μεγαλύτερο ποσοστό των δανειοληπτών, τόνισε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και χαρακτήρισε τη ρύθμιση «προσπάθεια ανακούφισης των πιο δοκιμασμένων δανειοληπτών».

Όσον αφορά στο κείμενο εργασίας του ΔΝΤ, είπε ότι δεν αναφέρεται καθαρά σε κούρεμα των δανειακών οφειλών, καθώς θα προέκυπτε πρόβλημα με την κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγγραφο αποκαλύπτει τα σχέδια της κυβέρνησης για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά – Θα αφορά όλους τους εργαζόμενους και συνταξιούχους

Η τελική ρύθμιση για τα δάνεια – Ποιοι μπορούν να μειώσουν τη δόση

Νέες ρυθμίσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά: Πληρωμή τόκων μόνο για 4 χρόνια με χαμηλό επιτόκιο – Δόση στα μέτρα του δανειολήπτη!

Οικονομία Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε