Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

«Υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, η χώρα ξαναμπαίνει σε σωστό δρόμο»

«Υπό την ηγεσία του Αντώνη Σαμαρά, η χώρα ξαναμπαίνει σε σωστό δρόμο»

«Ο ελληνικός λαός έχει μακρά παράδοση και ένδοξη ιστορία σε θέματα δημιουργίας, καινοτομίας και αποφασιστικότητας. Και υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η χώρα ξαναμπαίνει σε σωστό δρόμο. Πραγματικά, οι ενδείξεις και οι προοπτικές είναι ενθαρρυντικές» τόνισε ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας Τζον Κάλαμος, ο οποίος τιμήθηκε στο πλαίσιο του 15ου ετήσιου επενδυτικού συνεδρίου για την Ελλάδα.

Σε εκδήλωση στο New York Yacht Club, ο πρέσβης της χώρας μας στις Ηνωμένες Πολιτείες, Χρίστος Παναγόπουλος, απένειμε στον κ. Κάλαμο (πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο της Calamos Investments) το “Capital Link Leadership Award” για το 2013, ένα βραβείο το οποίο δίδεται ετησίως σε ένα άτομο ή οργανισμό για την «εξαιρετική συμβολή» του, όπως επισημάνθηκε, στην προώθηση στενότερων επιχειρηματικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της παγκόσμιας επιχειρηματικής και επενδυτικής κοινότητας. Το “Capital Link Leadership Award” για το 2012 είχε απονεμηθεί στον Ανδρέα Λιβέρη (πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Dow Chemical Company) για τον ηγετικό του ρόλο ως ιδρυτής του «Hellenic Initiative».

”Είμαι γιος μετανάστη και αποδίδω μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας μου στις αξίες που μου δίδαξαν οι γονείς μου”

Ο τιμώμενος ευχαρίστησε τους διοργανωτές του φόρουμ, επισημαίνοντας ότι «η απονομή του σημερινού βραβείου από έναν οργανισμό του κύρους της Capital Link, η οποία έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας στο διεθνές επιχειρηματικό, επενδυτικό και τραπεζικό κοινό, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα». Ο κ. Κάλαμος ανέφερε, επίσης, ότι «η αγάπη και η προσήλωσή μου στην Ελλάδα πηγάζει από προσωπικά μου βιώματα και από την καρδιά μου. Είμαι γιος μετανάστη και αποδίδω μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας μου στις αξίες που μου δίδαξαν οι γονείς μου, όπως επίσης και στις διδασκαλίες των Ελλήνων φιλοσόφων. Ο ελληνικός λαός έχει μακρά παράδοση και ένδοξη ιστορία σε θέματα δημιουργίας, καινοτομίας και αποφασιστικότητας. Και υπό την ηγεσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, η χώρα ξαναμπαίνει σε σωστό δρόμο. Πραγματικά, οι ενδείξεις και οι προοπτικές είναι ενθαρρυντικές».

Παρουσιάζοντας τον τιμώμενο, τόσο ο πρέσβης κ. Παναγόπουλος, όσο και ο πρόεδρος της Capital Link, Νικόλαος Μπορνόζης, υπογράμμισαν το γεγονός ότι ο Τζον Κάλαμος έχει συμβάλει πολλαπλώς στη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας στο διεθνές επενδυτικό και επιχειρηματικό κοινό μέσα από ιδιωτικές συνομιλίες και συναντήσεις στρατηγικής σημασίας με ηγετικά στελέχη του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα και με επανειλημμένες τοποθετήσεις του σε διεθνή συνέδρια. Επί πλέον, ηγούμενος ενός επενδυτικού ομίλου 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με διεθνή αναγνώριση, ανέπτυξε ενεργό παρουσία στην Ελλάδα.

Ηγείται ενός επενδυτικού ομίλου 28 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τον κ. Κάλαμο, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον κ. Παναγόπουλος τόνισε: «πραγματικά, δεν θα μπορούσε να βρει κανείς καλύτερο παράδειγμα επιτυχημένου επιχειρηματία, Αμερικανού ελληνικής καταγωγής, από τον Τζον Κάλαμο. Ένας άνθρωπος που δεν έχει ξεχάσει τις ρίζες του. Στο Σικάγο τιμά την Ελλάδα και η Ελλάδα τον τιμά με το Μουσείο (Εθνικό Ελληνικό Μουσείο). Αλλά, δεν είναι μόνο αυτό. Είναι πολυσχιδής η προσφορά του για διατήρηση της ελληνικής κληρονομιάς. Παράλληλα, η επιτυχημένη δραστηριοποίησή του στις επιχειρήσεις, μας κάνει όλους περήφανους. Τον συγχαίρω και ελπίζω να υπάρξουν μιμητές του Τζον Κάλαμος».

Το δείπνο προλόγισε ο επιχειρηματίας Πάνος Παπάζογλου (Country Managing Partner / CSE South Cluster Leader της Ernst & Young), κάνοντας λόγο για «σημαντική πρόοδο και αλλαγές που έχουν επιτευχθεί στην ελληνική οικονομία, μετά από επίπονες προσπάθειες αρκετών ετών». Επίσης, αναφέρθηκε και «στις σημαντικές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρωζώνη, ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της οικονομίας των χωρών της Ευρώπης».

Ο Νικόλαος Μπορνόζης ανέφερε ότι «οι Αμερικανοί επενδυτές επιδεικνύουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και παρά τις σημαντικές προκλήσεις που απομένουν, κυριαρχεί η πεποίθηση ότι τα χειρότερα ανήκουν πλέον στο παρελθόν». Επίσης, τόνισε τη σημασία και τη συμβολή προσωπικοτήτων, όπως του Τζον Κάλαμος, που είναι αναγνωρισμένοι και καταξιωμένοι στην αμερικανική επιχειρηματική κοινότητα, για την αναβάθμιση της εικόνας της Ελλάδας σαν επενδυτικό προορισμό.

«οι Αμερικανοί επενδυτές επιδεικνύουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την Ελλάδα και παρά τις σημαντικές προκλήσεις που απομένουν, κυριαρχεί η πεποίθηση ότι τα χειρότερα ανήκουν πλέον στο παρελθόν»

Ανάμεσα στους παραβρισκόμενους στο δείπνο ήταν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, οι γενικοί πρόξενοι της Ελλάδας και της Κύπρου στη Νέα Υόρκη, Γιώργος Ηλιόπουλος και Κούλα Σοφιανού, αντίστοιχα, καθώς και στελέχη επιχειρήσεων, τραπεζών και επενδυτικών οίκων.

Σήμερα, θα πραγματοποιηθεί το 15ο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ της Capital Link, στο Metropolitan Club της Νέας Υόρκης, με θέμα: «Μία Εποχή Ευκαιριών» και με συμμετοχή 1.000 και πλέον συνέδρων.

Στο πλαίσια του 15ου Capital Link Greek Investor Forum, το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, σε συνεργασία με την Capital Link, διοργάνωσε χθες ειδική εκδήλωση προς τιμήν της Ελλάδας, την «Ημέρα Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης». Συγκεκριμένα, το Χρηματιστήριο παρέθεσε επίσημη δεξίωση προς τιμή της ελληνικής αποστολής, των εταιριών ελληνικών συμφερόντων, που είναι εισηγμένες στο NYSE Euronext και των εταιρειών που συμμετείχαν στο συνέδριο.

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο του συνεδρίου, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, η Γουόλ Στριτ τίμησε χθες την χώρα μας με την «Ημέρα της Ελλάδας στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης». Η ελληνική σημαία αναρτήθηκε στην είσοδο του Χρηματιστηρίου, το οποίο εξέδωσε ειδικά αναμνηστικά μετάλλια για να τιμήσει τη μέρα αυτή.

Το καμπανάκι της λήξης των χθεσινών εργασιών του Χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης χτύπησαν ο δρ. Σωτήριος Βαχαβιώλος (πρόεδρος & CEO της εισηγμένης στο NYSE, MISTRAS GROUP) και ο δρ. Γιάννης Κούστας (της εισηγμένης στο NYSE, DANAOS CORPORATION).

Στην τελετή συμμετείχαν από πλευράς εισηγμένων εταιριών, οι: Τζον Κάλαμος, Ηρακλής Προκοπάκης (Danaos Corporation), John Gafney (Safe Bulkers), Αρης Πατρινός (Tsakos Energy Navigation), Ted Petrone (Navios Maritime Holdings), Νικόλαος Ταβλάριος (Αegean Marine Petroleum Network), Πέτρος Χριστοδούλου (Εθνική Τράπεζα Ελλάδος), Νικόλαος Μπορνόζης (πρόεδρος της Capital Link) και η κυρία Όλγα Μπορνόζη (αντιπρόεδρος της Capital Link), καθώς και ανώτατα στελέχη των εταιριών και οργανισμών που συμμετέχουν στο φόρουμ. Επίσης, ήταν παρόντες ο πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, Χρίστος Παναγόπουλος, ο γενικός πρόξενος, Γιώργος Ηλιόπουλος και ο Κωνσταντίνος Μίχαλος πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ).

Η τελετή μεταδόθηκε ζωντανά από μεγάλα αμερικανικά και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

Διαβάστε επίσης: 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε